Van Uden neemt CEM over van Rhinecontainer

Door: Van Uden Container Barging  16-06-2006
Trefwoorden: Transport, Bedrijfsovername, Containervervoer

Antwerpen / Zwijndrecht, 16 juni 2006 - Van Uden Container Barging neemt Antwerpen activiteiten van Rhinecontainer over.

Met ingang van 1 juni heeft van Uden Container Barging BV Rotterdam de binnenvaart activiteiten van de CEM-divisie van Rhinecontainer in Antwerpen door middel van een overname van de aandelen van Rhinecontainer NV Antwerpen overgenomen.

Heden werd bekend gemaakt dat Van Uden Container Barging 100% van de aandelen Rhinecontainer NV in Antwerpen heeft overgenomen. De activiteiten van Rhinecontainer NV worden uitgevoerd onder de handelsnaam CEM en behelst het intra Antwerpen binnenvaart verkeer en het Rotterdam - Antwerpen binnenvaart verkeer. De naam Rhinecontainer zal in Antwerpen verdwijnen, het bedrijf zal omgedoopt worden in CEM Container Barging.

Omdat de CEM-activiteiten strategisch niet meer in de activiteiten van Rhinecontainer passen, heeft Rhinecontainer afscheid van deze activiteiten genomen. De naam Rhinecontainer, en daarmee de vertegenwoordiging van Rhinecontainer B.V. in België zullen niet door van Uden Barging worden overgenomen. Het volledige personeelsbestand van de CEM zal meegaan in deze overname, zodat de kwaliteit van de dienstverlening minimaal op het gelijke hoge niveau zullen worden gecontinueerd.

Op deze manier versterkt Van Uden Container Barging haar activiteiten in de Benelux. Tevens is dit een stap in hun streven de grootste binnenvaartoperator in de Benelux te worden. CEM is marktleider op het intra Antwerpen verkeer en een grote speler op het Rotterdam – Antwerpen feeder verkeer. Evenals Van Uden in Rotterdam marktleider is op het vletverkeer en tussen Rotterdam en Antwerpen al jaren operationeel samenwerkt met de CEM.

Door de focus op de regio Rotterdam-Antwerpen van van Uden verwacht men deze activiteiten te kunnen integreren in hun bestaande trafieken en snel synergie voordelen te halen, die essentieel zijn in deze trade. De nieuwe combinatie vervoert nu op jaarbasis 500.000 TEU en heeft een gecharterde vloot van 10 Schepen met een capaciteit van ongeveer 3000 TEU. Doel van van Uden is om in 2010 1 miljoen Teu te varen in de regio. Dit zal gebeuren door uitbreiding van de diensten, door overnames en door de op te starten ‘Bier’ terminal in Alphen aan de Rijn in 2008. Dit zal allemaal gerealiseerd moeten worden in de komende jaren en heeft als naam ‘Operatie Boegschroef’ meegekregen!

Rhinecontainer B.V. Zwijndrecht bedankt het personeel en klanten van de CEM voor hun loyaliteit en inzet tot op heden en wenst CEM Container Barging en van Uden Container Barging gezamenlijk succes toe met de continuatie van de CEM activiteiten en het bereiken van hun strategische ambities.

Trefwoorden: Bedrijfsovername, Containervervoer, Transport

Contact Van Uden Container Barging

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share