Van Uden berekent kosten vertragingen ECT door aan verladers

Door: Van Uden Nedcargo  16-06-2006
Trefwoorden: Transport, Containervervoer

Door de vertragingen bij de ECT van de afgelopen maand zijn nogsteeds problemen om de achterstanden in te halen bij leveringen van containers aan de ontvangers in Nederland. Van Uden NedCargo BV heeft een brief aan de klanten gestuurd om uitleg te geven waarom nogsteeds vertragingen zijn en ook om de verladers en ontvangers van de goederen te waarschuwen voor de extra kosten.

Directeur Diederik Antvelink:'Helaas zijn de rederijen zo inflexibel dat zij geen wachtkosten accepteren en zelfs de demurrage en detentie kosten blijven belasten aan ons, terwijl hun stuwadoor ECT de problemen heeft veroorzaakt. Wij zijn genoodzaakt om deze kosten nu door te gaan berekenen aan de verladers en ontvangers."

General manager Jan Windau van de houtafdeling van van Uden heeft een alarm brief naar de klanten gestuurd met daarin uitleg over de zeer problematische houding van de ECT en van de rederijen. Jan Windau voegt toe dat hij verwacht dat de problemen nog zeker 1 maand doorzullen gaan voordat de achterstanden zijn weggewerkt! "Dit levert een gemiddelde ontvanger een vertraging op van 1 week en een schade post op van tussen de 30 en 80 Euro per container. " aldus de heer Windau

Trefwoorden: Containervervoer, Transport

Contact Van Uden Nedcargo

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share