VASTNED OFFICES/INDUSTRIAL VERWERFT KANTOORGEBOUW IN UTRECHT-CENTRUM VOOR € 25,6 MILJOEN

Door: Vastned Management  11-08-2006
Trefwoorden: Vastgoed, Kantoorobject, Stationsgebied,

VastNed Offices/Industrial heeft voor € 25,6 miljoen een kantoorobject verworven aan de Arthur van Schendelstraat 650-698 en 700-748 in het centrum van Utrecht tegen een netto aanvangsrendement van 5,9%.

Het gebouw bestaat uit twee aaneengeschakelde kantoortorens van in totaal 9.124 vierkante meter kantoorruimte met bijbehorende parkeerplaatsen. De brutohuuropbrengsten bedragen € 1,7 miljoen per jaar. Het object is volledig verhuurd met als twee grootste huurders de Staat der Nederlanden (Rijkswaterstaat) en Prorail. De huurprijs, rekening houdend met een reële huurprijs voor de parkeerplaatsen, bevindt zich op een niveau van circa € 175 per vierkante meter. Verkoper is Deka Immobilien Investments GmbH.

Het object is gelegen in het populaire Utrechtse stationsgebied dat zowel per auto als met openbaar vervoer goed bereikbaar is. Dit gebied vormt een kwart van de totale Utrechtse kantoormarkt en kenmerkt zich door een zeer lage leegstand, zowel landelijk als binnen de Utrechtse regio. Hans Pars, chief investment officer van VastNed Offices/Industrial: “Deze acquisitie is indicatief voor het type investeringen waar wij naar op zoek zijn.

Het gebouw biedt moderne, representatieve kantoorruimte in een markt die gekenmerkt wordt door zeer beperkte leegstand en beperkte nieuwbouwontwikkeling (op korte termijn). Dit gecombineerd met de positieve ontwikkeling van de kantoorwerkgelegenheid in Utrecht, biedt goede kans op toekomstige huur- en waardegroei, die door actief asset management gerealiseerd kan worden.” Rotterdam, 10 augustus 2006

Trefwoorden: Kantoorobject, Stationsgebied, Vastgoed,

Contact Vastned Management

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share