Bike Totaal kiest voor het winkelautomatiseringspakket VMSII.NET van Vendit

Bike Totaal kiest voor het winkelautomatiseringspakket VMSII.NET van Vendit van Vendit

Door: Vendit  12-01-2009

“Om de winkels dagelijks te kunnen adviseren en bij te staan, is het de bedoeling iedereen te kunnen monitoren. Hierdoor heeft de Bike Totaal tweewielerspecialist veel meer armslag om met ondernemen bezig te zijn en daardoor met de verhoging van zijn rendement. Het kunnen sturen op cijfers is alleen mogelijk indien alle partijen dezelfde keuze maken en zowel de ondernemers, Bike totaal als Vendit daar hun schouders onderzetten,” aldus Jeroen Schrijver assortiment en IT manager van Bike Totaal.

CEO van Vendit, Eric van Jarwaarde vult aan, “het is niet verwonderlijk dat Bike Totaal acht jaar geleden de keus maakte voor het beheren van een centraal artikelbestand en het terugkoppelen van managementinformatie voor de aangesloten ondernemers met het huidige winkelautomatiseringspakket. Begin 2000 was er geen enkele automatiseerder die in de tweewielerbranche de teugels strak in handen had. Er was geen pakket in de tweewielerbranche die een koppeling tussen het hoofdkantoor en de aangesloten winkels had, laat staan koppelingen met de leveranciers. Vendit is ruim twee decennia actief in zo’n vijfentwintig branches, waarvan de laatste vijf jaar ook in de tweewielerbranche.

Gertjo Janssen, directeur Bike Totaal, voegt hieraan toe: “Ik ben verheugd dat Vendit zo’n enorm commitment heeft naar onze branche. Vendit heeft met alle Bike Totaal contractleveranciers een samenwerking, waardoor onze leden vanuit VMSII.NET direct toegang hebben tot de voorraad en elektronisch kunnen bestellen en zelfs pakbonnen automatisch kunnen inlezen. Ook met onze verzekeringspartner Enra hebben zij al vele jaren een prima samenwerking, waardoor alle puzzelstukjes nu op hun plaats vallen. Onze leden zullen de komende twee jaar op basis van een zeer aantrekkelijk aanbod van Vendit kunnen overstappen op VMSII.NET, waardoor wij ervan overtuigd zijn, dat wij samen met onze leden, onze toekomstige doelstellingen optimaal kunnen realiseren”.

“De tweewielerbranche is voor automatiseerders beslist niet eenvoudig”, vervolgt Schrijver. “Zo heb je te maken met een enorme diversiteit aan artikelen, waarvan assortimenten en (inkoop)prijzen letterlijk iedere dag kunnen veranderen. Veel lastiger nog is het inkoopaspect. Wat moet ik inkopen, hoeveel en soms ook de vraag bij wie. Iedere leverancier heeft zijn eigen bestelprogramma en daarentegen is het voor de ondernemer veel efficiënter dit vanuit één systeem bij te houden. Maar ook het registreren en verkopen van inruilfietsen, alsook hoe om te gaan met de werkplaats en de daarbij behorende planning is tot voor kort in geen enkel systeem goed ondervangen. Zo onderkenden wij de ontwikkeling die Vendit de afgelopen paar jaar in onze branche heeft doorgemaakt en zich daarin als de onbetwiste marktleider heeft ontpopt. Wat ons ook opviel is dat dit bedrijf “Jip en Janneke” taal spreekt en werkelijk elk detail in onze branche hun niet vreemd is. Zij hebben derhalve deze vertaalslag gemaakt in hun VMSII.NET software en toen wij afgelopen zomer met de nieuwe VMSII.NET versie kennismaakten, werden wij samen met de ondernemers in de automatiseringscommissie direct enthousiast. Zó, moet een winkelmanagementsysteem voor de rijwielbranche er uitzien, redeneerden wij. Tijdens de Bike Totaal Sales Kick-Off op 9 februari 2009, kunnen alle Bike Totaal leden, voor zover dat nog niet gebeurd is, kennis maken met de nieuwste VMSII .NET versie, waarmee naast scannen – indien de gebruiker dat wenst – ook door middel van touchscreen kan worden afgerekend. En ook het planbord kan van de muur worden gehaald, dankzij de VMSII Reparatie module”, aldus een enthousiaste Jeroen Schrijver.

Over Bike Totaal:
Bike Totaal is een samenwerkingsverband van circa 180 zelfstandige tweewieler­specialisten met een landelijke dekking. Bike Totaal is een kwalitatieve dienstverlenende organisatie met een krachtige en herkenbare winkelformule.

Bike Totaal BV
3821 AJ Amersfoort
tel: 033-4545945
www.biketotaal.nl
bt@biketotaal.com