Aantal werkzoekende jongeren stijgt explosief

Aantal werkzoekende jongeren stijgt explosief van Zoekbijbaan.nl

Door: Zoekbijbaan.nl  20-05-2009
Trefwoorden: Werk, Jongeren, Arbeidsmarkt

Meer jongeren op zoek, minder vacatures
In de eerste vier maanden van 2009 is het aantal werkzoekende jongeren met ruim 72% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl het aantal vacatures met 17% is afgenomen. De vacaturesite zag dan ook een recordtoename van het aantal verwerkte sollicitaties.

Recordaantal sollicitaties
Uit de cijfers blijkt dat bedrijven per vacature nu ruim twee keer zoveel sollicitaties ontvangen als een jaar geleden. Jongeren moeten dan ook steeds meer moeite doen om een baantje te bemachtigen. Het aantal sollicitaties is in de eerste 4 maanden van 2009 met 90% gestegen tegenover dezelfde periode in 2008. In april lag het aantal sollicitaties zelfs 106% hoger dan vorig jaar.

Vrees toename jeugdwerkloosheid terecht
Zoekbijbaan.nl vermoedt dat deze cijfers een voorbode zijn van de door het kabinet gevreesde toename van de jeugdwerkloosheid. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de werkloosheid in de leeftijdsgroep van 15 tot 25 jaar in het afgelopen kwartaal reeds met 12% is toegenomen ten opzichte van 2008.

Kans voor bedrijven
Voor werkgevers die juist op dit moment op zoek zijn naar jonge en talentvolle medewerkers, is de huidige ontwikkeling positief. Waar werkgevers in dezelfde periode vorig jaar nog moeite hadden om geschikt personeel aan te trekken, hebben ze nu de talenten voor het uitkiezen.

_________________________

Noot voor de redactie

Over Zoekbijbaan.nl
Zoekbijbaan.nl is een van de grootste online aanbieders van parttime werk in Nederland. Maandelijks maken ruim 100.000 scholieren en studenten gebruik van de website om een bijbaan of vakantiewerk te zoeken. Door het unieke concept dat bedrijven de mogelijkheid biedt om gratis vacatures te plaatsen, heeft de website in de afgelopen jaren een explosieve groei meegemaakt.

Bekijk het originele persbericht: Aantal werkzoekende jongeren stijgt explosief

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Jan-Willem Kruithof.

Jan-Willem Kruithof
Mobiel: 06-24505013
janwillem@zoekbijbaan.nl

Zoekbijbaan.nl
Elektroweg 11-J
3051 NB Rotterdam

T: 010 218 41 03
F: 084 723 70 78

Trefwoorden: Arbeidsmarkt, Bijbanen, Jeugdwerkloosheid, Jongeren, Parttime Werk, Werk