Jetty Mathurin opent initiatief Bewust Bodemgebruik op 21 mei 2008

Door: Bewust Bodemgebruik  20-05-2008

Initiatief Bewust Bodemgebruik
Met een inspirerend programma vestigt het initiatief Bewust Bodemgebruik de aandacht op het belang van bewust gebruik van de bodem bij bestuurders en beleid, wetenschap, bodemprofessionals en bodemgebruikers. Dit doet zij door onder andere een podium te bieden voor alle initiatieven die er op dit vlak zijn of worden genomen. Daarnaast probeert het initiatief de netwerken met elkaar te verbinden die betrekking hebben op de thema’s ‘klimaat en energie’, ‘inrichting stad en land’ en ‘natuurlijk bronnen’ in relatie tot het thema bodem. Het initiatief beleeft een hoogtepunt van 26 november tot en met 3 december 2008, tijdens de ‘Week van de Bodem’. Verschillende maatschappelijke organisaties werken al mee of ontplooien activiteiten in samenwerking met het initiatief Bewust Bodemgebruik.

Bewust Bodemgebruik werkt samen met het Nationaal Comité van het Jaar van de planeet Aarde. Het Nationaal Comité organiseert verschillende activiteiten in het hele land voor de samenleving, wetenschap en het bedrijfsleven (voor meer informatie zie www.mijnaarde.nl).

Programma
Johan Meulenkamp, voorzitter van het Nationaal Comité van het Jaar van de planeet Aarde opent de bijeenkomst en geeft een korte toelichting op dit bijzondere jaar. Tanja Klip, ambassadeur van Bewust Bodemgebruik en gedeputeerde van de provincie Drenthe geeft haar visie vanuit bestuur en beleid op Bewust Bodemgebruik. De woordvoerder van de initiatiefgroep, Jos Verheul, licht Bewust Bodemgebruik nader toe en vertelt meer over de ‘Week van de Bodem’. De bekende cabaretière Jetty Mathurin (bekend van onder meer de televisieseries Vrouwenvleugel en Oppassen) verbindt het programma, geeft op een ludieke wijze haar kijk op de bodem en onthult het unieke Bodemreflectie kunstwerk. Het kunstwerk is speciaal voor het initiatief ontworpen en uitgevoerd door beeldend kunstenaar Carina Mathot. Het kunstwerk vormt symbolisch het hart van Bewust Bodemgebruik. Het kunstwerk wordt gedurende het jaar gevuld met bodemmonsters. Iedereen die zich bij de bodem betrokken voelt kan daar met zijn of haar geboortegrond aan bijdragen. Het vormt zo een groeiend bewijs van de diversiteit en kleurenrijkdom van de bodem.


Contact Bewust Bodemgebruik

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share