Generaal Wesley Clark roemt Nederlandse ondernemers tijdens BID 2008

Door: Big Improvement Day  16-01-2008
Trefwoorden: Communicatie, Persbericht, Kroonrede

BID award voor succesvol ondernemer Fentener van Vlissingen

Amsterdam, 16 januari 2008 – Oud NAVO Generaal Wesley K. Clark gelooft heilig in de ontwikkeling van de windmolenindustrie als alternatieve energiebron. In Amerika is er een grote markt voor en hij ziet Nederland als cruciale samenwerkingspartner. Tijdens de eerste Big Improvement Day in de RAI te Amsterdam gaf Clark zijn visie op de 21ste eeuw, hoe we omgaan met klimaatbescherming en hij roemde het Nederlands ondernemerschap. Generaal Wesley K. Clark – nu een van de belangrijkste endorsers van Hillary Clinton - reikte aan het einde van de dag de BID award uit aan de meest succesvolle Nederlandse ondernemer John Fentener van Vlissingen van BCD Holdings N.V.

De Big Improvement Day is een initiatief van Ralph van Hessen van het Haagse marketing PR adviesbureau Winkelman en Van Hessen en Yves Gijrath van de Gijrath Media Groep. ´Het idee voor deze dag werd drie maanden geleden geboren´ aldus Gijrath ´ik merkte bij mijn contacten in het buitenland dat men geen duidelijk beeld heeft bij wat Nederland doet en kan. Daarom bedachten we deze BID om wilde dromen en briljante ideeën tot wasdom te laten komen en de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven een stevige nieuwe impuls te geven´. Met een Kroonrede en een positieve boodschap kwamen op deze derde Dinsdag van januari - als tegenhanger van de derde Dinsdag in September - vele prominenten uit het bedrijfsleven en de overheid bijeen. Het doel van de dag - dat een jaarlijks belevenement gaat worden - is om alle aanwezigen één goed contact, één goed idee en één goede actie mee naar huis te geven. Er werd vooral gesproken over wat er goed gaat in Nederland en dat we ons op wereldniveau te bescheiden opstellen.´We doen zoveel goede dingen maar we vertellen het maar half´aldus mede-initiatiefnemer Yves Gijrath ´dat gaat nu veranderen´.

De met de BID award gelauwerde topondernemer John Fentener van Vlissingen presenteerde in tien stellingen zijn visie op de toekomst waarin hij als eerste stelling zijn overtuiging en geloof in het familiebedrijf als hoeksteen van de economie toelichtte. Van Vlissingen maakte niet zoals zijn broers carrière in het familiebedrijf SHV maar richtte 30 jaar geleden de zakenreisorganisatie BCD Holdings NV op. Inmiddels behoort het bedrijf – met het hoofdkantoor in Utrecht – tot de top drie van de wereld met een omzet van 13 miljard dollar. In zijn tien verbeterpunten voor Nederland noemde hij een superuniversiteit voor toptalent, minder regelgeving en wees trots, geen jaloezie.

Tijdens de Big Improvement Day werden nog drie awards uitgereikt. Yves Gijrath overhandigde de LEF award (voor de ondernemer met de meeste lef) aan Victor Muller, CEO van Spyker Cars N.V. De Derde Dinsdag award (voor de meeste dynamische ambtenaar) werd toegekend aan Ivo Opstelten, Burgemeester van Rotterdam en de ID Award (voor het beste idee dat een gat in de markt aanboorde) was voor Raymond Cloosterman, directeur van Rituals Cosmetics.

Louis van Gaal (trainer AZ) sloot de dag af met zijn persoonlijke tip voor de toekomst: ´doe waar je goed in bent en camoufleer de rest´.

Volgend jaar staat de Big Improvement Day wederom gepland op de Derde Dinsdag van januari en zal op 20 januari 2009 opnieuw een grootschalig netwerkevent van overheid en bedrijfsleven plaatsvinden. Ook dan zal weer zijn onderzocht wat de Ergernis Top 5 is van Nederlandse ondernemers. Dit jaar bleek uit een peiling onder circa 500 ondernemers dat zij zich vooral ergeren aan de belastingdruk, de Haagse politiek, de verkeersproblemen, de onveiligheid op straat en het niveau van de gezondheidszorg. Belangrijke verbeterpunten die voor dit jaar worden genoemd zijn het aanpakken van de criminaliteit en het verminderen van regels.

Einde bericht

Nadere informatie:
Winkelman en Van Hessen, Anne van Raaijen, tel. 06-27 331 512 of 070-4161616.

Trefwoorden: Bid2008, Communicatie, Kroonrede, Managementcongres, Netwerkevent, Persbericht,

Contact Big Improvement Day

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share