Kwaliteitszorg, nu mét het HKZ-certicaat

Kwaliteitszorg, nu mét het HKZ-certicaat van Ccc Zorg

Door: Ccc Zorg  13-10-2006

Goed op weg
Voor de organisatie die in 2000 is gestart en zich profileert als een dynamische, gestroomlijnde en professionele organisatie in de thuiszorg is de certificering een hernieuwde bevestiging dat de goede weg is ingeslagen. Maria Edelman, directeur en oprichter van CCC Zorg, reageert enthousiast. “Met deze nieuwe erkenning is het duidelijk dat CCC Zorg professioneel en zorgvuldig zorg verleent en het is daarom, voor iedere medewerker afzonderlijk, een prestatie om trots op te zijn!”

Certificaat
Omdat de certificering voor alle vestigingen (Beverwijk, Den Haag, Haarlem, Tilburg en Zoetermeer) geldt, heeft iedere zorgmanager een certificaat ontvangen. Deze zijn op 26 september jongsleden uitgereikt op de Dag van de Thuiszorg.

Van “moeten” naar “”willen”
Maria Edelman is verheugd over de “omslag” die de certificering heeft bewerkstelligd.
“In de platte organisatie die wij willen zijn, moeten soms ook dingen. Tenminste dat dacht ik altijd. Maar tijdens de audits bleek dat gelukkig anders te zijn. Op alle lagen leeft de wijze waarop we onze processen inrichten en op enthousiaste wijze is aan de auditors uitgelegd hoe de procedures het zorgproces ondersteunen.
Dus wat eerst “moest” wordt nu “gewild” en dat is een groot goed, want het betekent dat de processen een breed draagvlak hebben binnen de organisatie. Ook blijkt dat de certificering niet het doel van de ontwikkeling was, maar slechts een ijkpunt binnen een groeiproces, een momentopname van hoe we ervoor staan.”

HKZ en WMO
Daarnaast is HKZ in het kader van de WMO een belangrijk onderwerp. In de aanbestedingen vragen veel gemeenten hoe een aanbestedende partij de kwaliteit wil waarborgen. Het hebben van het kwaliteitskeurmerk HKZ lijkt daarbij een pré. Organisaties die het keurmerk niet hebben, moeten een alternatief bieden voor het waarborgen van kwaliteit. Ook zorgkantoren hanteren het HKZ-certificaat als criterium om voor een contract in aanmerking te komen.

Kwaliteitszorg
“De hoge kwaliteit van zorg die wij altijd al boden zal met het behalen van dit certificaat niet veranderen. Sterker nog, nu ook de kwaliteit van onze processen is gewaarborgd, kan de kwaliteit van zorg alleen nog maar vooruit. Het evalueren en leren van problemen is nu immer integraal onderdeel van de organisatie geworden. En voor verbeteren en leren staan we altijd open”, zo besluit Maria Edelman.


Contact Ccc Zorg

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share