Gemiddelde huurprijs daalt in Den Haag door stijging aanbod

Gemiddelde huurprijs daalt in Den Haag door stijging aanbod van Direct Wonen Den Haag

Door: Direct Wonen Den Haag  18-06-2009

Den Haag, 18 juni 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat in mei 2009 de gemiddelde huurprijs van huurwoningen in Den Haag is gedaald ten opzichte van een jaar geleden. De daling is het gevolg van een toename van het aanbod.

Gemiddelde huurprijs daalt met 4,4 procent
Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Den Haag met 4,4 procent is gedaald ten opzichte van een jaar geleden. In mei 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 762 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 797 euro. De daling wordt veroorzaakt door een toename van het aanbod.

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in mei 2009 de gemiddelde huurprijs 585 euro. Een stijging van 0,7 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.119 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.200 euro. Een daling van 6,8 procent.

Aanbod nieuwe huurwoningen stijgt met 5,4 procent
In mei 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Den Haag met 5,4 procent toegenomen ten opzichte van mei 2008.


Over Direct Wonen
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten en online nieuwsvideo’s terug te vinden.

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 25 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen

Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Praktische informatie over huren en verhuren vindt u in de nieuwe “verhuurwijzer” van Direct Wonen


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: [email protected]  
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl