Vertrouwen in de huursector in de VS

Vertrouwen in de huursector in de VS van Euro American International

Door: Euro American International  04-09-2007

DEN HAAG/TAMPA – Euro American Investors constateert een groeiende vraag in de huursector in de Verenigde Staten. Het project Grandeville at Cascade Lake in Rochester, Minnesota, heeft kort na oplevering al een bezettingsgraad van meer dan 77% bereikt.

Grandeville at Cascade Lake is één van de ontwikkelingsprojecten in de huursector van Euro American Investors. Het complex omvat in totaal 276 huurwoningen en werd onlangs opgeleverd. Al direct na de realisering van de eerste van de in totaal 45 appartementsgebouwen bleek de grote belangstelling voor het huren van een appartement in Grandeville at Cascade Lake. Dit is geheel in lijn met de visie van Euro American Investors, dat voor Amerikanen op dit moment huren aantrekkelijker is dan kopen.
De ambitie om te kopen is momenteel laag in verband met de gestegen prijzen, stelt woordvoerder Erwin Gevers vast: ‘Die visie dragen wij al enige tijd uit. De snelheid waarmee de appartementen in Grandeville at Cascade Lake worden verhuurd, is daarvan het beste bewijs.’

In verband met de succesvolle verhuur heeft zich inmiddels een potentiele koper gemeld voor het totale complex.

Euro American Investors, dat de acquisitie en ontwikkeling van Amerikaanse beleggingsprojecten coördineert vanuit het eigen kantoor in Tampa, heeft momenteel zeven projecten in de huursector in portefeuille. Daarvan worden twee naar verwachting nog dit jaar verkocht aan een grote investeerder.

Binnenkort start de ontwikkeling van een nieuw project, Legends at Vance Jackson in San Antonio, Texas. Gevers: ‘Qua locatie, regionale situatie en uitvoering is dit project vergelijkbaar met onder meer Grandeville at Cascade Lake. Uiteraard betreft het huurappartementen in een regio met een gezonde, groeiende economie. Ook hier is dus de markt voor huurwoningen bijzonder goed.’

Legends at Vance Jackson wordt een complex met in totaal 400 huurappartementen. De vraag naar dit type appartementen komt vooral van de zogenaamde echo-boomers, de kinderen van de naoorlogse babyboomgeneratie. De kosten voor een eigen woning liggen in de VS momenteel 30% hoger in vergelijking met huren. Met name deze groep zal de komende jaren de druk op de huursector opvoeren.


Contact Euro American International

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share