Opening Geboortekliniek Den Haag

Door: Geboortekliniek Den Haag  22-05-2008
Trefwoorden: Arts, Ziekenhuis, Kraamzorg

Opening Geboortekliniek Den Haag

Op 16 mei as. opent Geboortekliniek Den Haag haar deuren. De Geboortekliniek Den Haag is de enige eerstelijns-geboortecentrum in de regio Haaglanden die facilitair gezien verbonden is aan een ziekenhuis, te weten het Medisch Centrum Haaglanden locatie Westeinde, waar men kan bevallen en de kraamtijd kan verblijven.
De Geboortekliniek gaat open op 16 mei vanaf 0.00 uur voor alle cliënten die gaan bevallen of net bevallen zijn.

Op donderdag15 mei houdt de kliniek open dag van 10.00-12.00 uur voor alle belangstellende en vindt ’s middags de officiële opening plaats voor genodigden.

De Geboortekliniek Den Haag wil een eerstelijns laagdrempelige integrale/ multidisciplinaire opvang realiseren, begeleiding en voorlichting geven aan (aanstaande) moeders en hun nog ongeboren en/of pasgeboren baby’s. De Geboortekliniek draagt bij aan de ketenzorg binnen de eerste lijn, waarin verschillende disciplines samenwerken.

“Voor de verloskundigen is dit een goede extra mogelijkheid om bevallingen te verzorgen in de setting van een eerstelijnscentrum, zodat de natuurlijke gang van zaken die een bevalling in veel gevallen is, niet wordt verstoord of wordt omgeven door een overload aan medische voorzieningen. Met deze ontwikkeling blijft de verloskundige zorg in Nederland voor iedereen toegankelijk en kwalitatief zeer goed. Voor schrijnende situaties in de binnenstad van Den Haag is dit een goed alternatief naast de ziekenhuisbevalling,” aldus Marc Bruijnzeels, directeur stichting lijn 1.

De huiselijke omgeving, de rustige sfeer en de persoonlijke 24 uurs begeleiding moet ervoor zorgen dat iedere cliënt de kraamperiode zo prettig mogelijk kan ervaren. Er is een verloskamer met een ruim bad waarin men kan bevallen. Iedere kamer beschikt over eigen sanitaire voorzieningen, kabeltelevisie met DVD speler, internetaansluiting en roomservice.
Wanneer er zich vragen en/of problemen voordoen ten aanzien van de borstvoeding, kan er een beroep gedaan worden op de lactatiekundige van de Geboortekliniek. Tevens zijn er gespecialiseerde kraamverzorgende aanwezig, die cliënten kunnen verzorgen met een specifieke zorgvraag.
Voor de partner is er de mogelijkheid te overnachten en er is een ruimte ingericht om bezoek te kunnen ontvangen.

Bij medische complicaties kan er direct gebruik worden gemaakt van de expertise van de gynaecologen in MCH Westeinde. Via een interne verbinding kan de cliënt binnen enkele minuten op de afdeling Gynaecologie zijn.

Het initiatief van de Geboortekliniek is mede mogelijk gemaakt door de zorgverzekeraars OHRA, Delta Llyod en Azivo. “We zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van de Geboortekliniek en hebben daarbij duidelijke afspraken gemaakt om vooral de kwaliteit van de zorg te borgen en het niveau te garanderen. We zijn erg tevreden met het eindresultaat”, aldus Gertjan van Rossum, manager zorginkoop Delta Lloyd Groep.

Kees Machielse, manager 2e lijnszorg Azivo Zorgverzekeraar:
“De Geboortekliniek is een uitstekend initiatief. Wij zijn blij dat er een dergelijk initiatief in de binnenstad van Den Haag komt. Juist aan projecten die de kwaliteit van zorg in de regio ten goede komen, verlenen wij graag onze steun. Het is weer een stap vooruit in het verbeteren van de beschikbaarheid en kwaliteit van zorg voor onze verzekerden”.

De initiatiefnemers van Geboortekliniek Den Haag zijn Ellen Bolleboom en Lianne Den Haan. In 2005 hebben zij Kraamzorg Wereld Wonder opgezet in regio Haaglanden. Kraamzorg Wereld Wonder werkt nauw samen met het Medisch Centrum Haaglanden en verschillende verloskundigenpraktijken in Den Haag.

Trefwoorden: Arts, Kraamzorg, Patiënt, Ziekenhuis

Contact Geboortekliniek Den Haag

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share