HaaglandenKliniek behaalt goede resultaten met de Akkommodative implantlens!

HaaglandenKliniek behaalt goede resultaten met de Akkommodative implantlens! van Haaglandenkliniek

Door: Haaglandenkliniek  08-02-2006
Trefwoorden: Gezondheidszorg, Oogheelkunde

Maar liefst 86% heeft geen bril meer nodig voor duidelijk zicht in de verte

Den Haag, 7 februari 2006 – HaaglandenKliniek Oogheelkundig Centrum is pionier op het gebied van implantlenzen. Dit werd onlangs nog bevestigd doordat zij twee bijzondere, revolutionaire technieken in de Haagse regio introduceerde, namelijk: lensimplantatie met de Artiflex-lens en lensimplantatie met de AcrySof ReSTOR-kunstlens. Deze stelling wordt nu nogmaals bevestigd door de zeer goede resultaten die HaaglandenKliniek behaalt met de derde revolutionaire techniek, namelijk: lensimplantatie met de Akkommodative 1CU-kunstlens van de firma Humanoptics. Uit recent onderzoek onder behandelde cliënten, variërend in de leeftijd van 47 tot 79 jaar, blijkt dat maar liefst 86% geen bril meer nodig heeft voor duidelijk zicht in de verte. 95% van de ondervraagden zou de behandeling zo weer ondergaan als zij voor dezelfde keuze zouden staan!

RELEX-Techniek
Relex staat voor: Refractive Lens Exchange. Dit is een behandelingstechniek om onder andere duidelijk zicht in de verte mogelijk te maken. Bij deze techniek kan de eigen ooglens vervangen worden door ander andere de Akkommodative 1CU-kunstlens. 

Akkommodative 1CU-lens
De akkommodative 1CU-lens is een innovatieve kunstlens die in staat is het accommoderend vermogen van het oog te herstellen/na te bootsen. De lens is zo flexibel dat men na de operatie veraf scherp kan zien zonder bril of contactlenzen. De kunstlens is in Duitsland ontwikkeld en in al meer dan 30.000 ogen succesvol geïmplanteerd. De lens wordt toegepast bij mensen die een geringe mate last hebben van een vertroebelde ooglens (lenssclerose). Of iemand geschikt is voor deze behandeling, moet blijken uit een oogheelkundig vooronderzoek. Het gaat met name om cliënten die vooral erg verziend zijn: gemiddeld +4D en hoger.

Onderzoeksresultaten; bewezen effectief
Op de vraag: “Hoe vindt u het behaalde resultaat van de Relex-behandelingstechniek met de Akkommodative 1CU-lens”, geeft maar liefst 85% ‘goed tot zeer goed’ aan. 86% van de ondervraagden geeft te kennen nooit meer een bril nodig te hebben om ver goed te kunnen zien zonder bril of contactlenzen. 95% zou de behandeling zo weer ondergaan als zij voor dezelfde keuze zouden staan.

Stefan Kroese, directeur van HaaglandenKliniek: “Veel van onze cliënten zouden in eerste instantie graag een ooglaserbehandeling willen ondergaan. Maar bij het oogheelkundig vooronderzoek blijkt nogal eens dat een ooglaserbehandeling toch niet de meest ideale behandelmethode is óf zelfs niet mogelijk is in verband met bijvoorbeeld ietwat dunnere hoornvliezen dan gewenst is voor zo’n behandeling. In veel van dit soort gevallen is een lensimplantatie wel mogelijk, maar ervaart de cliënt dit als ‘een stap verder’ omdat dit een operatieve ingreep is en zien zij veelal van een behandeling af. Maar het ongemak en de wens om onafhankelijk te worden van bril of contactlenzen blijft…. Met onze uitstekende behandelresultaten, zoals nu ook weer blijkt uit onze behaalde resultaten van de Akkommodative 1CU-lens; 95% zou de behandeling zo weer ondergaan, verwacht ik dat de drempel voor een lensimplantatie bij onze cliënten weggenomen wordt’, aldus Stefan Kroese.

Trefwoorden: Gezondheidszorg, Oogheelkunde

Contact Haaglandenkliniek

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share