HaaglandenKliniek is gestart met de ARTIFLEX® lens!

Door: Haaglandenkliniek  12-01-2006
Trefwoorden: Gezondheidszorg

De ARTIFLEX®-lens
De ARTIFLEX®-lens is de modernste methode van brilvervangende chirurgie en vormt zonder twijfel hét alternatief voor de populaire laserbehandelingen. De ARTIFLEX®-lens is flexibel. Dit maakt het mogelijk om de lens door een kleine incisie in het oog te plaatsen. Hechten is veelal niet meer nodig en het herstel is zeer snel; de cliënt heeft veelal binnen één- of enkele dagen na de operatie al goed zicht zonder correctie. Met het oog op ziekteverzuim zijn dus werknemers én werkgevers bij deze methode gebaat. De ARTIFLEX®-implantatie is tevens omkeerbaar. Indien de cliënt bijvoorbeeld staar gaat ontwikkelen, dan kan deze lens op een gegeven moment weer verwijderd worden.
Om de veiligheid van de procedure te waarborgen mogen alleen oogchirurgen die door de fabrikant van de lens, de firma OPHTEC, grondig zijn getraind en vervolgens zijn gecertificeerd met deze lens werken. Uiteraard behoren de chirurgen van HaaglandenKliniek hiertoe. Implantatie van de ARTIFLEX®-lens kan worden uitgevoerd bij bijziendheid van -2 tot -14,5. Een versie voor verziendheid en cilinderafwijkingen is in ontwikkeling.
"HaaglandenKliniek heeft hoge verwachtingen van deze flexibele implanteerbare lens. Naast de reeds bestaande ARTISAN®-lens, kunnen wij onze cliënten nu ook deze ultra moderne ARTIFLEX®-lens aanbieden. Cliënten die hier voor in aanmerking komen hebben veelal al binnen één dag na de operatie volledig zicht. De reacties van cliënten die reeds behandeld zijn, zijn dan ook zeer bevredigend", aldus Stefan Kroese, directeur van HaaglandenKliniek.
CE-Markering van de KEMA
Aan de introductie van de ARTIFLEX®-lens zijn jaren van ontwikkeling voorafgegaan waarna in 2003 een internationale Multi Centre Study gestart is. Vierentwintig refractiechirurgen vanuit de hele wereld  hebben in twee jaar 1000 lenzen geïmplanteerd en vervolgens de cliënten periodiek teruggezien en gecontroleerd. De resultaten, die tot de CE-markering van de KEMA hebben geleid, zijn begin september 2005 onder grote belangstelling op het Europees Oogheelkundig congres in Lissabon gepresenteerd.

Trefwoorden: Gezondheidszorg

Contact Haaglandenkliniek

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share