Waarborgfonds voor de Zorgsector borgt bouwfinanciering HagaZiekenhuis

Door: Hagaziekenhuis  16-06-2009
Trefwoorden: Nieuwbouw, Financiering, Ziekenhuis

Bestuursvoorzitter Chiel Huffmeijer reageert verheugd op de borging door het Waarborgfonds: “Wij zijn een ondernemend ziekenhuis met een financieel gezonde bedrijfsvoering. Daarmee onderscheiden we ons in de sector. De borging van het Waarborgfonds sterkt ons vertrouwen dat onze bedrijfsvoering en investeringsplannen in orde zijn. Wij bouwen hier graag op voort.”

Voor het HagaZiekenhuis is de borging van het Waarborgfonds een bevestiging dat het de bouwplannen baseert op een financieel gezonde basis. Eerder deze maand publiceerde het HagaZiekenhuis de jaarcijfers over 2008. Hieruit bleek dat het eigen vermogen van het ziekenhuis opnieuw sterk is gegroeid van ruim 30 miljoen euro in 2007 tot bijna 35 miljoen euro in 2008.

Geborgde financieringen leiden in de regel tot lagere rentepercentages. Daarnaast is een voordeel dat geborgde financieringen ook voor andere partijen interessant zijn. Naast de traditionele banken zijn ook grote institutionele beleggers en pensioenfondsen mogelijk geïnteresseerde partijen.

Trefwoorden: Banken, Beleggers, Financiering, Hagaziekenhuis, Nieuwbouw, Pensioenfondsen, Waarborgfonds, Ziekenhuis

Contact Hagaziekenhuis

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share