KPN introduceert HSDPA; razendsnel mobiel internet

Door: Koninklijke Kpn N.v. (mediavoorlichting)  09-10-2006
Trefwoorden: Internet, Breedband

KPN introduceert HSDPA, een aanzienlijke versnelling van het huidige UMTS netwerk.
Op 1 december 2006 heeft KPN zijn gehele UMTS netwerk omgezet naar HSDPA. KPN heeft dan veruit de meeste dekking in Nederland waarbij 90% van de bevolking gebruik kan maken van razendsnel mobiel internet. Nu kunnen klanten in groot Den Haag, Rotterdam en Amsterdam deze snelheid al ervaren. Om op de behoeften van klanten in te blijven spelen, introduceert KPN vandaag, naast de twee bestaande abonnementen voor mobiel internet, een nieuw abonnement; de Flat Fee Comfort. Met de zekerheid van een vast bedrag per maand en een variatie op de snelheid.

Met de komst van HSDPA zijn meer toepassingen mobiel beschikbaar. Dat betekent voor zowel gebruikers van Windows als Macintosh overal werken met de snelheid van een ADSL-verbinding van kantoor of thuis. Via het bedrijfsnetwerk zijn CRM- en voorraadsystemen nu altijd binnen handbereik, net zoals zware presentaties, foto’s en video’s. Op kantoor, onderweg, bij de klant of thuis. Op deze manier kunnen ondernemers, met een laptop, zaken meteen op locatie afhandelen. Mobiel internet maakt zo draadloos zakendoen aangenamer en efficiënter.

HSDPA staat voor High-Speed Downlink Packet Access en is een upgrade van het UMTS netwerk met snelheden tot maximaal 1,8 Mbit/s. Met de upgrade wordt ook de uploadsnelheid verhoogd van 64 kbit/s naar maximaal 384 kbit/s. Zowel het ontvangen als het versturen van informatie gaat voor de klant gemiddeld zo’n vier tot vijf keer sneller dan met UMTS. Niet elke gebruiker heeft dezelfde snelheid nodig en daarom biedt KPN nu drie verschillende abonnementen aan voor mobiel internet, namelijk de Flat Fee Lite (voor € 34,95), de Flat Fee Comfort (voor € 49,95) en de Flat Fee (voor
€ 79,95).

Marco Visser (COO van KPN Mobiel Nederland): “Uit onderzoek* blijkt dat 83 % van de ondernemers het belangrijk vindt om draadloos te kunnen werken. Als marktleider zijn wij dan ook verheugd om per 1 december als eerste aanbieder in Nederland een zo goed als landelijk dekkend HSDPA netwerk te kunnen bieden. En met de introductie van Flat Fee Comfort bieden we elke ondernemer een passend abonnement.”

Trefwoorden: Breedband, Internet

Contact Koninklijke Kpn N.v. (mediavoorlichting)

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share