KPN maakt SNS Bank klaar voor VoIP

Door: Koninklijke Kpn N.v. (mediavoorlichting)  29-09-2006
Trefwoorden: Internet, Voip, Voice Over Ip

SNS Bank zal ook de komende drie jaar gebruikmaken van de netwerkoplossing IP-VPN van KPN. KPN heeft het netwerk bovendien klaargemaakt voor spraakverkeer (VoIP) tussen alle 180 vestigingen van SNS Bank. Met IP-VPN van KPN wil SNS Bank haar vooruitstrevende reputatie op IT- en Telecomgebied vasthouden en uitbouwen. Alle kantoren van SNS Bank en alle pinautomaten zijn met elkaar verbonden via een landelijk dekkend en veilig netwerk met een hoge mate van betrouwbaarheid en beschikbaarheid. SNS Bank kan zo wederom de nieuwste technologie inzetten om de dienstverlening aan haar klanten te verbeteren.

Het netwerk komt tegemoet aan de ambities van SNS Bank. Op dit moment maken SNS Bank-kantoren gebruik van een bandbreedte tot 2 MB. De bank wil de mogelijkheid hebben om zonder desinvestering gecontroleerd en gefaseerd door te groeien naar een bandbreedte van 1 GB.
Door toepassing van KPN-oplossingen als Ethernet en VDSL kan SNS Bank haar netwerk volledig afstemmen op de flexibiliteit van haar organisatie en eventuele groeiverwachtingen.

Kostenbesparing
Het netwerk is volledig schaalbaar in bandbreedte om waar nodig snel nieuwe diensten aan de klanten van SNS Bank te presenteren, maar ook om bestaande processen efficiënter in te richten. Dit sluit aan bij het streven van SNS Bank naar een hogere wendbaarheid en kostenefficiëntie. Het netwerk is VoIP ready gemaakt wat op termijn een substantiële kostenbesparing kan opleveren, onder meer omdat kantoren dan zonder additionele netwerkinvesteringen met elkaar kunnen bellen.

Strategische partner
‘SNS Bank is een innovatieve bank. Van oudsher slagen wij er in de nieuwste technologische mogelijkheden aan te grijpen om de dienstverlening naar klanten te verbeteren. Denk daarbij aan de introductie van realtime internetbankieren en geldautomaten. Die uitgangspositie zorgt ervoor dat je hoge eisen stelt aan een toeleverancier. KPN is hierin een betrouwbare en meedenkende partner’, aldus Bert Palm, Hoofd IT-Infrastructuur Services bij SNS Bank. ‘KPN is goed op de hoogte van onze situatie en geeft ons inzicht in (toekomstige) ontwikkelingen op het gebied van spraak-, internet- en datadiensten. Bij een slagvaardige bank hoort een innovatief netwerk. KPN kan ons zo’n netwerk bieden.’

Over SNS Bank
SNS Bank is een innovatieve, transparante en toegankelijke retailbank. Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen bij ons terecht voor een compleet aanbod van producten op het gebied van hypotheken, sparen, beleggen, betalen, lenen en verzekeringen. Daarbij streeft SNS Bank naar een leidende positie op het gebied van hypotheken en producten voor vermogensopbouw. Met een netto winst van ruim € 204 miljoen en een balanstotaal van € 53,1 miljard in 2005 behoort SNS Bank tot de top vijf van banken in Nederland. SNS Bank maakt onderdeel uit van SNS REAAL. Kijk voor meer informatie op snsbank.nl

Trefwoorden: Internet, Voice Over Ip, Voip

Contact Koninklijke Kpn N.v. (mediavoorlichting)

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share