KPN neemt Attingo over - Internettoegang voor reizigers op Schiphol voortaan via KPN

Door: Koninklijke Kpn N.v. (mediavoorlichting)  11-01-2006
Trefwoorden: Communicatie, Bedrijfsovername

KPN neemt het Nederlandse dienstverleningsbedrijf Attingo over. Attingo is de enige aanbieder van openbare internetvoorzieningen en zakelijke communicatiefaciliteiten op luchthaven Amsterdam Schiphol. Maandelijks maken ruim 40.000 reizigers gebruik van de diensten van Attingo op Schiphol, waaronder ook breedband internetten via zowel vaste PC's als draadloze Wi-Fi HotSpots. Hierdoor vormt Schiphol de meest gebruikte HotSpot van Nederland. De overname past in het streven van KPN om altijd en overal de beste communicatiemogelijkheden te kunnen bieden en bevestigt tevens zijn leidende positie op de Wi-Fi HotSpot markt in Nederland.

Een toenemend aantal van de jaarlijks ruim 40 miljoen passagiers op Schiphol wil tijdens hun verblijf op de luchthaven met laptop of PDA het internet op gaan. In 2005 is het gebruik van draadloos breedband internet op Schiphol ruim verdrievoudigd ten opzichte van het jaar daarvoor. De Wi-Fi HotSpots van Attingo bevinden zich in communicatie zones door het hele luchthavencomplex, onder andere in alle KLM Crown lounges. Daarnaast exploiteert Attingo beheerde kantoorvoorzieningen voor zakelijke reizigers, met, naast vaste en draadloze internetvoorzieningen, ook privé kantoorruimtes en post- en telefoniediensten. Met deze overname wordt KPN nog nadrukkelijker zichtbaar als dé aanbieder van communicatiediensten voor reizigers op Schiphol, voor velen de toegangsdeur van Nederland. De overname heeft geen consequenties voor de medewerkers van Attingo. Attingo B.V. wordt na de overname geïntegreerd binnen KPN HotSpots B.V., een dochteronderneming van Koninklijke KPN N.V.

Ardjan Konijnenberg, directeur van KPN HotSpots: "Attingo is een goed georganiseerd en winstgevend bedrijf, dat uitstekend past bij de kernactiviteiten van KPN. Ik ben zeer tevreden dat we met deze overname onze activiteiten direct kunnen uitbreiden naar Schiphol. Schiphol is de meest aantrekkelijke HotSpot van Nederland en vormt zo een mooie aanvulling op onze HotSpots op andere 'A'-locaties door het land."

Edward van de Zande, directeur van Attingo: "Ons concept van communicatiedienstverlening en persoonlijke ondersteuning aan passagiers is uniek in de luchtvaartindustrie en heeft bijgedragen aan de verkiezing van Schiphol tot beste luchthaven van de wereld. De integratie met KPN Hotspots zal zorgen voor een nog prominentere bijdrage aan het AirportCity concept."

Suredj Autar, directeur Consumer Products van Schiphol: "Attingo is een ondernemend en klantgericht bedrijf. Het heeft samen met Schiphol een innovatief internet concept ontwikkeld dat past bij de ontwikkeling van een toonaangevende AirportCity. De ambities van KPN en Schiphol op het gebied van innovatie sluiten goed op elkaar aan. Wij kijken dan ook positief naar deze nieuwe samenwerking."


Mensen verwachten steeds vaker dat zij overal en op elk moment verbinding kunnen maken met het internet. Naast mobiele datadiensten via zijn GSM/GPRS- en UMTS-netwerken voorziet KPN in deze behoefte met Wi-Fi HotSpots op openbare locaties. Hiermee kunnen gebruikers van een geschikt laptop of PDA draadloos internetten met breedbandsnelheid, zoals men dat thuis of op kantoor gewend is. Inmiddels heeft KPN HotSpots op circa 600 locaties door heel Nederland. Tot op heden worden HotSpots voornamelijk gebruikt door zakelijke reizigers en forenzen. KPN focust zijn HotSpot-activiteiten derhalve op de behoeftes van mensen die willen werken onderweg. Zo werkt KPN ook samen met NS voor HotSpots op stations en loopt er een proef met het gebruik van Wi-Fi in de rijdende trein. Daarnaast zijn onder meer de Van der Valk Hotels, de Jaarbeurs Utrecht, Campanile hotels, Landal Greenparks en Total stations voorzien van KPN HotSpots. Kijk voor een volledig overzicht van samenwerkende partijen in de bijlage of op http://www.kpn.com.

Trefwoorden: Bedrijfsovername, Communicatie

Contact Koninklijke Kpn N.v. (mediavoorlichting)

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share