'thuis beeldbellen' met eerste draadloze Philips beeldtelefoon

Door: Koninklijke Kpn N.v. (mediavoorlichting)  13-11-2006
Trefwoorden: Beeldtelefonie

KPN introduceert vandaag ‘thuis beeldbellen’ met de eerste draadloze beeldtelefoon van Philips. Het nieuwe beeldbellen kan met andere InternetPlusBellen-klanten die een beeldtelefoon hebben, naar een pc met webcam of naar een mobiele beeldtelefoon. Bellen krijgt hiermee een extra dimensie doordat emotie via beeld nog sterker beleefd kan worden. Dankzij de WiFi-techniek kan dit overal in huis en is de beeldbeller dus niet meer afhankelijk van een telefoondraad.

Thuis beeldbellen naar andere InternetPlusBellen abonnees, die een draadloze Philips of een Houston beeldtelefoon hebben is gratis. Ook het bellen naar een webcam is gratis en kan via ‘mijn online telefoon’ op kpn.com. Het beeldtoestel van Philips is te bestellen in combinatie met de InternetPlusBellen abonnementen van KPN (Lite) of Planet Internet (Standard). Vanaf half december zijn de toestellen ook los verkrijgbaar voor bestaande abonnees. Tot 31 december betalen beeldbellers naar mobiele beeldtelefoons hetzelfde tarief als gewoon bellen van vast naar mobiel (€0,16 i.p.v.€0,33).

Met de bijzondere online campagne op www.press1formurder.nl wordt het principe van beeldbellen op eigentijdse wijze vormgegeven. Via internet moet de moord op een beroemd fotomodel worden opgelost. Vier ‘vrienden’ zijn verdacht en kijkers spelen een actieve rol in het door Herman Brusselmans geschreven mysterie, waar de Philips beeldtelefoon een belangrijke rol speelt.

“Al 125 jaar levert KPN telefonie in Nederland. Met de introductie van bellen via internet zijn KPN en Nederland weer een nieuwe fase ingegaan. Door ‘thuis beeldbellen’ met de Philips beeldtelefoon worden de mogelijkheden tot het overbrengen van emotie via de telefoon nog groter” aldus Michiel Buitelaar, Directeur Consumentenmarkt KPN.

Allard Bijlsma, Managing Director Philips Consumer Electronics Benelux: “Steeds meer mensen kiezen er voor om via een breedband verbinding met elkaar te communiceren. VoIP is de meest favoriete en snelgroeiende communicatietechnologie waar vele consumenten gebruik van maken. Het biedt hen optimale vrijheid, mobiliteit en gebruiksgemak. Wij zijn heel trots dat wij samen met KPN de eerste draadloze beeldtelefoon voor thuistelefonie kunnen introduceren. Hiermee kan men op een eenvoudige manier gebruik maken van de VoIP technologie.”


Thuis beeldbellen is te koop bij Primafoon, kpn.com, 0900-0244 en andere gespecialiseerde telecomaanbieders.

Trefwoorden: Beeldtelefonie

Contact Koninklijke Kpn N.v. (mediavoorlichting)

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share