Eén op drie gemeenten verstrekt subsidie voor straat-, wijk-, of buurt feesten

Eén op drie gemeenten verstrekt subsidie voor straat-, wijk-, of buurt feesten van Localpoint

Door: Localpoint  22-05-2008
Trefwoorden: Feest, Vergunningen, Sociale

De helft van alle gemeenten heeft meegewerkt aan het onderzoek. Eenderde van de gemeenten die hebben meegewerkt aan het onderzoek verstrekt subsidies voor sociale cohesie, waaronder straat-, wijk- of buurtfeesten. Utrecht heeft veruit het hoogste budget van 10 miljoen euro.

Alle antwoorden zijn na te lezen op www.dagvandeburen.nl/gemeenten. Het onderzoek wordt in 2009 herhaald.

De Dag van de Buren wordt georganiseerd door de Europese Federatie van Lokale Solidariteit vanuit Parijs. Deze werkt voor de promotie en het lokaal organiseren van de Dag van de Buren in Nederland samen met LocalPoint.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vernon Donraadt, Managing Director van Localpoint, vertegenwoordiger van de Europese Dag van de Buren, telefoon 06-28403538 of mail naar info@dagvandeburen.nl. Kijk voor meer informatie over de Europese Dag van de Buren op www.dagvandeburen.nl.

De burgemeester en wethouders van de gemeente Delft belonen goede buren op 27 mei, contactpersoon de heer P. van Geel tel; 015-2602513.

Op 24 mei wordt een straatfeest gehouden in de Rigolettohof, Alphen aan den Rijn. Contactpersoon Y. Simon tel; 06-51488300.

Op 31 mei wordt er een buurtfeest gehouden in de Brugstraat in Zwammerdam, contactpersoon B. Strookman, tel. 0172-619142.

Diverse activiteiten vinden plaats op 27 mei in Gouda.

Trefwoorden: Burendag, Buurtfeest, Cohesie, Dag, Europese, Feest, Sociale, Subidie, Vergunningen,