Augustus 2006, RTD voert eerste HSQE audits uit met Steton op PDA's

Augustus 2006, RTD voert eerste HSQE audits uit met Steton op PDA's van Mission Matters

Door: Mission Matters  15-06-2007

(Röntgen Technische Dienst) in Rotterdam heeft de Inspectie en Rapportage software Steton Quality Suite (SQS) geïmplementeerd voor het uitvoeren van HSQE audits. De HSQE (Health, Safety, Quality and Environment) controleurs zijn volledig over op de software van Steton en gebruiken de software op PDA's. De pen-en-papier methode wordt niet meer gebruikt. 2Have heeft de RTD ondersteund bij de implementatie en training.

Achtergrond
RTD Nederland heeft in maart jl. de licenties aangeschaft van de Steton Quality Suite. In fasen wordt de software uitgerold naar de diverse primaire inspectie activiteiten van de RTD. De afdeling HSQE is sinds augustus volledig over op Steton. Alle veld-, kantoor- en werkplaatsbezoeken, maar ook het rapportage- en filmleestoezicht, worden vanaf heden gerapporteerd met Steton. In SQS wordt automatisch een actieplan aangemaakt, zodat eventuele corrigerende acties kunnen worden gedefinieerd, toegewezen, opgevolgd en afgesloten.

Ervaring van de RTD HSE Officer
“SQS functioneert naar tevredenheid en biedt vele mogelijkheden. Zo is het mogelijk om trendanalyse te doen aan de hand van de tekortkomingen die gerapporteerd zijn en het beleid daarop aan te passen. De HSQE deskundigen en het management verwacht doelgerichter te kunnen optreden door de betere rapportage.”

Aanpak 2Have
2Have is Europees verkoop en implementatie partner van Steton. Op basis van de ervaring met controle en rapportage processen is met de RTD eerst naar de processen gekeken. Dit heeft geleid tot een gedegen implementatie plan. In dit implementatie plan zijn formulieren, het RTD organogram, autorisaties, gebruikers en rapportage methoden uitgekristalliseerd en vervolgens geïmplementeerd.