Restaurantketen Golden Corral verbetert managementinformatie en performance met Steton Software

Restaurantketen Golden Corral verbetert managementinformatie en performance met Steton Software van Mission Matters

Door: Mission Matters  25-07-2008

St. George, Utah, VS, 1 juli 2008 – Amerika’s grootste keten van buffetrestaurants, Golden Corral, verwacht door de implementatie van Steton Software in haar organisatie een aanzienlijke vooruitgang in haar managementinformatie. De directie van Golden Corral heeft nu toegang tot informatie die haar dagelijkse operatie verbetert en tevens haar merkt beter beschermt.

Senior vice president Franchising bij Golden Corral, Bob McDevitt: “Wij kunnen veel beter anticiperen op en omgaan met problemen op het gebied van voedselkwaliteit, klantenservice en voedselveiligheid. We hadden gegevens genoeg, er was alleen een gebrek aan informatie. En aangezien we in staat zijn de Steton Software te implementeren tegen een prijs die veel lager is dan was gebudgetteerd, is deze investering des te waardevoller.”

Zoals de meeste succesvolle ketens heeft Golden Corral een kwaliteitsprogramma opgezet waarbij ze regelmatig controles in haar restaurants uitvoert. Hierbij worden operationele prestaties getoetst op het gebied van voedselkwaliteit, voedselveiligheid en overige interne merkstandaarden.

Verbetering kwaliteitsprogramma
Er was behoefte aan inzicht in de totale operationele performance van de organisatie en om dit kwaliteitsprogramma meer te laten leven en tastbaar te maken in de Golden Corral-organisatie. Hierdoor was samenwerking met een technologiepartner gewenst.
McDevitt: “De rapportages werden voorheen ruim een week na de controles ontvangen. Deze worden nu direct elektronisch aangeleverd zodra de controles zijn uitgevoerd. De voornaamste reden voor de implementatie van Steton was echter niet zozeer de communicatiesnelheid als wel de mogelijkheid data te analyseren en informatie over specifieke onderwerpen te krijgen. Hierdoor kunnen we ons kwaliteitsprogramma verbeteren.”

Kant-en-klaar recept voor succes
De kennis verkregen uit deze managementinformatie gebruikt de directie van Golden Corral om aanpassingen in processen en procedures door te voeren en doelgerichte trainingen te ontwikkelen. Dit heeft grote invloed op de operationele prestaties en uiteindelijk het vertrouwen van de klant. “We hadden geen consistente manier om afwijkingen van onze normen, waar iedere vestiging mee te maken had, als één geheel te benaderen, laat staan ernaar te handelen,” gaat McDevitt verder. “Ik had nooit gedacht dat ik een applicatie zou vinden die kan bieden wat Steton biedt. We wilden niet opnieuw het wiel uitvinden. Daarom waren we verheugd een partner te vinden die al een kant-en-klaar recept voor succes heeft ontwikkeld.”

Over Golden Corral ®
Golden Corral is al twaalf jaar nummer één in de Amerikaanse grill-buffetrestaurantbranche. Ze is ruim twee keer zo groot in aantallen verkopen als nummer twee van de lijst. Golden Corral heeft de laatste vijftien jaar continu nieuwe verkooprecords neergezet, waarvan in 2007 een omzet van USD 1,5 miljard. Meer informatie is te vinden op www.goldencorral.com.

Over Steton ®
Steton helpt bedrijven hun imago te bewaken door managementinformatie aan te bieden aan directies. Informatie die managers nodig hebben om proactief risico’s te verkleinen en te voldoen aan wet- en regelgeving. Met de Steton Software worden per maand meer dan 9 miljoen audit- en inspectievragen beantwoord en geanalyseerd, in meer dan 12 verschillende sectoren. De Steton Software wordt gebruikt in 32 verschillende talen door 54.000 gebruikers, verspreid over 85 landen. Steton biedt managementinformatie, die directies verlangen om te weten waar ze staan en waarmee ze hun risico’s kunnen verkleinen. Meer informatie is te vinden op www.steton.com/nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Schrama, Marketing & Verkoop (Steton Nederland), tel. 070-3228991 / [email protected].