Conflicten oplossen met Duitse zakenpartners

Conflicten oplossen met Duitse zakenpartners van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  20-03-2009

Hoe problemen en opkomende conflicten met Duitse zakenpartners opgelost kunnen worden, leren deelnemers van het seminar “Conflictcommunicatie en onderhandelingen met Duitsers” van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK). De cursus vindt plaats op donderdag 16 april 2009 vanaf 9.30 tot 18.00 uur bij de DNHK in Den Haag.

“In het zakenleven ontstaan soms culturele spanningen tussen Nederlanders en Duitsers in onderhandelingen of gesprekken”, zegt Marlies Komorowski van de DNHK. Het seminar laat zien waar de overeenkomsten en de verschillen in gesprekken en discussies tussen beide landen liggen en hoe u als Nederlander de communicatieve moeilijkheden met Duitsers onder de knie kunt krijgen waar het gaat om het voeren van een gesprek, om het stellen van vragen en om het onderhandelen. Tijdens het seminar worden onder meer de volgende vragen beantwoord: hoe kunnen mogelijke conflicten vermeden worden? Wat zijn de communicatieve en culturele oorzaken voor conflicten tussen Nederlanders en Duitsers?

Bovendien besteedt het seminar veel aandacht aan welke middelen er bestaan om conflicten niet te laten escaleren. Na een introductie in gesprekstechnieken worden de “do’s” en “dont’s” in gesprekken met Duitse onderhandelingspartners uitgelegd en wordt geoefend aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Op deze manier leren de deelnemers hoe onderhandelingen met Duitse partners voor beide partijen succesvol verlopen.

Dit seminar is bedoeld voor zakenmensen, die regelmatig met Duitse partners of collega’s te maken hebben en onderhandelingen, meetings en presentaties succesvol willen laten verlopen. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 15.

De deelnamekosten zijn 349,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent.

Contact: Marlies Komorowski, tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail m.komorowski(at)dnhk.org. De aanmelding is ook online mogelijk via de website www.dnhk.org in de rubriek “Seminars”.


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share