De juiste PR-strategie in Duitsland inzetten

De juiste PR-strategie in Duitsland inzetten van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  12-02-2009

Hoe ondernemingen communicatie over de grenzen heen succesvol kunnen inzetten en valkuilen kunnen vermijden, leren zij in het seminar “PR in Duitsland” van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) op donderdag 12 maart 2009 van 12.30 tot 18 uur in Ottersum.

“PR vormt naast marketing en reclame een elementaire bouwsteen voor zakelijk succes”, zegt Marlies Komorowski van de DNHK. “Om goed begrepen te worden in het buurland, moet men niet alleen een aantal basisprincipes hanteren, maar ook rekening houden met de eigenaardigheden van een land.” Het seminar beantwoordt de meest voorkomende vragen: Wat moet er eigenlijk in een persbericht staan? Hoe kan ik mijn product of dienstverlening het best introduceren? Via welke media bereik ik potentiële klanten – en is mijn “boodschap” eigenlijk wel goed vertaald?

Tijdens het seminar worden in praktijk en theorie de gangbare PR-instrumenten eigen gemaakt en tegen de achtergrond van grensoverschrijdende communicatieprocessen geanalyseerd. Het doel is om de deelnemers essentiële kennis van zaken mee te geven teneinde hun product of dienstverlening door gebruikmaking van een juiste PR-strategie in Duitsland te kunnen presenteren.

Het seminar is bedoeld voor vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven en organisaties, die hun activiteiten in Duitsland met doelgerichte PR willen ondersteunen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen.

Docent is Frank Frank Wöbbeking van Mediamixx GmbH. Wöbbeking beschikt over meer dan veertien jaar ervaring in grensoverschrijdende PR-werkzaamheden voor zowel Nederlandse als Duitse klanten. Tevens is de vergaderaccommodatie Roepaen in Ottersum partner van het seminar.

De deelname kost 199,- euro. Leden van de DNHK ontvangen een korting van 20 procent. De aanmelding is mogelijk tot vrijdag 6 maart 2009.

Contact: Marlies Komorowski, tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail m.komorowski(at)dnhk.org. De aanmelding is ook online mogelijk via de website www.dnhk.org in de rubriek “Seminars”.


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share