DNHK geeft inzicht in goed gedrag in Duitsland

DNHK geeft inzicht in goed gedrag in Duitsland van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  10-09-2008

Het seminar “Etiquette voor Duitsland” van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) op donderdag, 9 oktober 2008, van 10.00-17.00 uur in Den Haag traint de deelnemers in de juiste manier van zakendoen in Duitsland.

“Goed gedrag is ‘in’. Maar er kunnen gemakkelijk misverstanden tussen Duitse en Nederlandse zakenmensen optreden”, zegt Janet Antonissen, docente bij ITC Interkulturelle-Trainer.com en van het DNHK-seminar. Dit seminar geeft inzicht in de belangrijkste culturele verschillen in de Nederlands-Duitse zakenwereld. Door middel van interactieve oefeningen krijgen de deelnemers nieuwe inzichten in Duitse omgangsvormen en waarop ze moeten letten. Bovendien kunnen zij tijdens discussies en aan de hand van praktijkvoorbeelden leren van de ervaringen van anderen. De training helpt om communicatieproblemen te voorkomen en een succesvolle samenwerking met onze oosterburen te creëren.

Het seminar richt zich op Nederlandse zakenmensen, die door een beter begrip van de andere cultuur het eigen gedrag in het buurland verbeteren en daarmee de zakenrelaties met Duitse zakenpartners tot een groter succes maken. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

De deelnamekosten zijn 349,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent. Wanneer er meer personen vanuit één bedrijf meedoen, ontvangt de tweede deelnemer een reductie van 50,- euro.

Contact: Marlies Komorowski, tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org, www.dnhk.org/seminars


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share