DNHK geeft ondernemers inzicht in de Duitse leiderschapsstijl

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  16-04-2008

Bij grensoverschrijdende samenwerking is het samenspel tussen leidinggevenden en medewerkers soms moeilijk, omdat culturele verschillen optreden. De Nederlands-Duitse Handelskamer helpt deze problemen door middel van het seminar “Leiderschap in Duitse ondernemingen” te overbruggen. De cursus vindt plaats op donderdag 8 mei 2008, van 9 tot 17 uur in Arnhem te overbruggen.

“Effectief leiderschapsgedrag in een internationale context is een heel bijzondere
uitdaging”, zegt Marlies Komorowski van de DNHK. “In dit seminar leren de deelnemers hoe ze medewerkers betrokken krijgen en hoe belangrijk inhoudelijke competentie, sympathie en respect voor hiërarchische bevoegdheden in de andere cultuur zijn.” De deelnemers zullen de verschillende communicatiestijlen beter begrijpen en nieuwe inzichten krijgen in cultureel bepaalde voorstellingen van o.a. autoriteit, controle, eigen initiatief en autonomie.

Tijdens het seminar leveren korte presentaties nieuwe kennis. In discussies kunnen ervaringen uitgewisseld worden en interactieve oefeningen geven de deelnemers de mogelijkheid om de speelruimte van uw eigen gedrag te testen en uit te breiden.

Het seminar richt zich op ondernemers en managers, die de verschillende culturele verwachtingen op het gebied van effectief leiderschap van medewerkers en leidinggevenden beter willen begrijpen. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen.

De deelnamekosten zijn 395,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent. Ondernemingen, die zich met meerdere deelnemers tegelijk aanmelden, ontvangen bovendien vanaf de tweede deelnemer een reductie van 50 euro op de seminarkosten.
Contact: Marlies Komorowski, tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail [email protected], www.dnhk.org/seminars


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share