DNHK helpt personeel te vinden in Duitsland

DNHK helpt personeel te vinden in Duitsland van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  17-10-2008

Het seminar “Personeel vinden en aanstellen in Duitsland” van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) en de KvK Oost Nederland op donderdag 30 oktober 2008, 13.00-17.30 uur, in Apeldoorn geeft Nederlandse bedrijven advies bij het zoeken en aanstellen van personeel in Duitsland.

“De verschillen tussen de sollicitatie- en selectiemethodes op de Nederlandse en de Duitse arbeidsmarkt mogen niet onderschat worden”, zegt Christian Pick, hoofd van de DNHK-afdeling P & O en één van de docenten tijdens het seminar. “Voor het succesvol aannemen van een Duitse medewerker is een goede voorbereiding van de kant van de Nederlandse werkgever cruciaal.”

Het seminar geeft antwoord op alle vragen rondom het thema zoeken en aannemen van personeel in Duitsland en de correcte afwikkeling van de salarisadministratie. De deelnemers krijgen praktische tips voor het schrijven van personeelsadvertenties, de beoordeling van Duitse sollicitatiedocumenten en het voeren van sollicitatiegesprekken met Duitsers. Daarnaast geeft de bijeenkomst informatie over arbeids-, sociaal- en fiscaalrechtelijke aspecten, die voor het aannemen, het contract en de salarisadministratie van belang zijn.

Deze training is geschikt voor Nederlandse ondernemers en managers die in Duitsland op zoek zijn naar goed personeel of reeds medewerkers in Duitsland in dienst hebben genomen. In het bijzonder is het seminar geschikt voor medewerkers van human resources-afdelingen. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

De deelnamekosten zijn 199,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent.
Contact: Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org, www.dnhk.org/seminars


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share