DNHK informeert over Duitse GmbH-wetswijziging

DNHK informeert over Duitse GmbH-wetswijziging van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  24-10-2008

De grootste wijziging van de Duitse GmbH-wet staat centraal tijdens het seminar “GmbH-wetswijziging: wat u moet weten” van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) op dinsdag 4 november 2008 van 9.30 uur tot 14.30 uur in Heerlen. Partners van het seminar zijn het Duitse advocatenkantoor Beiten Burkhardt en het WTC Heerlen Aachen.

Nu de MoMiG (het wetsvoorstel ter modernisering van het GmbH-recht) is goedgekeurd, is de meest omvangrijke wijziging inmiddels van kracht geworden. De GmbH, de tegenhanger van de B.V., moet nu volgens de Duitse minister van justitie Brigitte Zypries sneller en gemakkelijker kunnen worden opgericht. Maar wordt het opzetten van een GmbH ook echt eenvoudiger? “Met dit seminar krijgen de deelnemers belangrijke informatie over de actuele GmbH-wetswijziging in Duitsland”, zegt Marlies Komorowski van de DNHK. “Zo leren zij meer over de oprichting van een GmbH en haar organen.” Extra nadruk zal worden gelegd op de punten aansprakelijkheid, rechten en plichten en verschillen tussen het Duitse en Nederlandse recht.

Deze training is geschikt voor Nederlandse bedrijven die van plan zijn om een vestiging in Duitsland te openen of al in Duitsland gevestigd zijn. De wijzigingen betreffen onder meer de verantwoordelijkheden van de directie en zijn dus bijzonder interessant voor deze doelgroep. Omdat het grootste gedeelte van het seminar in het Duits wordt gepresenteerd, is het van belang dat de deelnemers over kennis van het Duits beschikken. Overigens zijn tijdens het gehele seminar vragen in het Nederlands mogelijk.

De deelnamekosten zijn 199,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent.

Contact: Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail [email protected], www.dnhk.org/seminars


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share