DNHK presenteert stand van zaken omtrent GmbH-wetswijziging

DNHK presenteert stand van zaken omtrent GmbH-wetswijziging van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  21-02-2008

“Met het wetsvoorstel ter modernisering van het GmbH-recht gaat in het najaar van 2008 de meest omvangrijke wijziging in het bestaan van de Duitse GmbH-wet van kracht,” zegt Ann Kathrin Oberbremer, juriste in de rechtsafdeling van de DNHK. De GmbH, de tegenhanger van de B.V., moet daarmee volgens de Duitse minister van justitie Brigitte Zypries sneller en gemakkelijker kunnen worden opgericht. Met het DNHK-seminar krijgen de deelnemers belangrijke informatie over de actuele GmbH-wetswijziging in Duitsland en het oprichten van een GmbH. “Extra nadruk zal worden gelegd op de punten aansprakelijkheid, rechten en plichten en desbetreffende verschillen tussen het Duitse en Nederlandse recht,” zegt Marlies Komorowski van de DNHK.

Deze training is geschikt voor Nederlandse bedrijven die van plan zijn om een vestiging in Duitsland te openen of al in Duitsland gevestigd zijn. De wijzigingen betreffen onder meer de rechten en plichten van de directie en zijn dus bijzonder interessant voor deze doelgroep. Omdat het grootste gedeelte van het seminar in het Duits wordt gepresenteerd, is het van belang dat de deelnemers over enige
basiskennis van het Duits beschikken. Overigens is het tijdens het gehele seminar mogelijk om vragen in het Nederlands te stellen en wordt er informatiemateriaal in het Nederlands uitgedeeld.

Het seminar wordt aangeboden in samenwerking met Beiten Burkhardt, een van de toonaangevende onafhankelijke Duitse advocatenkantoren, en KPMG, een van de grootste accountants- en adviesbedrijven wereldwijd.

Deelnamekosten zijn 195,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent.
Contact: Marlies Komorowski, tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail [email protected], www.dnhk.org/seminars
Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share