DNHK-Seminar over netwerken met Duitsers

DNHK-Seminar over netwerken met Duitsers van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  20-04-2009

Ondernemers en managers komen in gesprek met Duitse zakenmensen tijdens het seminar “Netwerken met Duitsers” van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) op dinsdag 12 mei 2009 vanaf 13 tot 18 uur in Venlo. Het seminar combineert een interactieve culturele training met een aansluitende netwerkbijeenkomst, waarbij u contact kunt leggen met Duitse ondernemers. Partners van het seminar zijn de Kamer van Koophandel Limburg en Intercultual Business Improvement (IBI).

“Voor succes op de Duitse markt is niet alleen goede taalkennis nodig, maar ook begrip van culturele achtergronden en zakelijke gewoontes,” legt Ursula Brinkmann, eigenaar van IBI en docente van het seminar, uit. Dit seminar brengt de deelnemers bij hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op het eerste persoonlijke contact met de Duitse zakenpartners en wat er in Duitsland van hen wordt verwacht. Daarnaast staan “typisch” Duitse en “typisch” Nederlandse gedragsvormen centraal, die het zakelijk succes beïnvloeden. Aansluitend aan het seminar vindt een borrel plaats, waarbij het geleerde meteen in een gezellige sfeer met Duitse zakenlieden in de praktijk kan worden gebracht.

Het seminar richt zich op ondernemers en managers, die zich op zakelijk gebied met Nederland bezighouden en hun contacten met en kennis over hun gespreks- en zakenpartners in het buurland willen uitbreiden. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 15 personen.

De deelname kost 199,- euro. Leden van de DNHK ontvangen een korting van 20 procent.

Contact: Marlies Komorowski, tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail m.komorowski(at)dnhk.org. De aanmelding is ook online mogelijk via de website www.dnhk.org in de rubriek “Seminars”.


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share