Duits arbeidsrecht voor crisistijden

Duits arbeidsrecht voor crisistijden van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  17-02-2009

De economische crisis met zijn consequenties voor het aannemen van personeel en arbeidsrelaties staat centraal tijdens het seminar “Duits recht – hoe ga ik met de kredietcrisis om?” op dinsdag 3 maart 2009 van 9.30 – 14.30 uur in Arnhem. De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) geeft ondernemingen, die zakelijk in Duitsland actief zijn, informatie over actuele thema’s als het opstellen van contracten, flexibele werktijden en ontslag- en cao-recht.

“Veel ondernemingen, die bijvoorbeeld een dochteronderneming in Duitsland hebben, staan momenteel voor moeilijke vragen op personeelsgebied”, zegt Marlies Komorowski van de DNHK. Het seminar schenkt veel aandacht aan de juridische hindernissen bij een onvermijdbare inkrimping van het personeelsbestand. Daarbij zal zowel individueel alsook collectief ontslag aan de orde komen. Tevens zal aandacht worden besteed aan het afsluiten van een sociaal plan en de daaraan voorafgaande onderhandelingen. “Ook de vraag welke juridische risico’s er dreigen bij ontslagen in vergelijking met Nederland wordt aan de hand van praktische voorbeelden beantwoord”, aldus Komorowski. Het seminar wil echter ook laten zien welke speelruimte in het Duitse recht bestaat om het ontslag van medewerkers zoveel mogelijk te vermijden.

Sprekers zijn de Rechtsanwältin Friederike Juncker (DNHK) evenals Klaus Heeke en Regine Nuckel, partners van de Düsseldorfse vestiging van het advocatenkantoor Beiten Burkhardt. Beiden zijn gespecialiseerd in arbeidsrechtelijke vraagstukken en vennootschapsrecht en beschikken over jarenlange ervaring bij het geven van advies aan Nederlandse ondernemingen. Tevens is KPMG in Arnhem partner.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen. De deelname kost 199,- euro. Leden van de DNHK ontvangen een korting van 20 procent. De aanmelding is mogelijk tot dinsdag 24 februari 2009.

Contact: Marlies Komorowski, tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail m.komorowski(at)dnhk.org. De aanmelding is ook online mogelijk via de website www.dnhk.org in de rubriek “Seminars”.


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share