Duits jaarrekeningrecht: grootste wijziging in 20 jaar

Duits jaarrekeningrecht: grootste wijziging in 20 jaar van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  28-07-2008

Het bedrijfsleven in Duitsland staat voor de meest omvangrijke aanpassing van het jaarrekeningrecht in 20 jaar. Nederlandse ondernemers en managers, die in Duitsland een jaarrekening moeten opmaken, kunnen tijdens het seminar "BilMoG: alles over hervorming Duits jaarrekeningrecht" van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) inzicht krijgen in de belangrijkste veranderingen. De cursus vindt plaats op dinsdag 30 september 2008 van 14 tot en met 17.30 uur in Arnhem.

Het nieuwe wetsvoorstel ‘Gesetz zur Modernisierung des Bilanzrechts’ (BilMoG), dat in het bijzonder kleine en middelgrote ondernemingen moet ontlasten, staat voor geringere kosten, minder complexiteit en een grotere transparantie. “Het moet fungeren als een minder complex alternatief ten opzichte van de internationale standaard voor rekening en verantwoording, IFRS”, legt Ann Kathrin Oberbremer uit, juriste bij DVDW advocaten in Den Haag. Oberbremer zal als één van de docenten tijdens het seminar optreden.

Om ervoor te zorgen dat ondernemingen de veranderingen, inclusief de fiscale implicaties en de uitwerkingen op IT-systemen en processen, op tijd kunnen omzetten, is het nu al belangrijk om informatie te verkrijgen. Het DNHK-seminar levert de belangrijke gegevens en geeft ruimte voor vragen.

Omdat het grootste gedeelte van het seminar in het Duits wordt gepresenteerd, is het van belang dat de deelnemers over enige basiskennis van de Duitse taal beschikken. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

Het seminar wordt aangeboden in samenwerking met KPMG, een van de grootste accountants- en adviesbedrijven wereldwijd, KPMG Meijburg & Co, een van de meest prominente organisaties op het gebied van belastingadvies van Nederland, en DVDW advocaten, een advocatenkantoor gevestigd in Den Haag en Rotterdam.

Deelnamekosten zijn 195,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent.
Contact: Marlies Komorowski, tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail [email protected], www.dnhk.org/seminars


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share