Nieuwe DNHK-Seminars bereiden voor op Duitsland

Nieuwe DNHK-Seminars bereiden voor op Duitsland van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  17-02-2009

Het nieuwe seminarprogramma van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) informeert Nederlandse ondernemingen in het eerste halfjaar van 2009 over succesvolle zakelijke activiteiten in Duitsland. “Juist in tijden van crisis is het engagement in het buurland een veelbelovende optie”, zegt Marlies Komorowski, verantwoordelijk voor de evenementenmarketing van de DNHK. “Een goede voorbereiding is hierbij noodzakelijk.”

Niet voor niets gaat het aanbod van het eerste halfjaar juist in op de actuele moeilijkheden door de financiële crisis, zoals al tijdens het eerste seminar ‘Duits recht’ op dinsdag 3 maart 2009 in Arnhem duidelijk wordt. Hier houden de advocaten Regina Nuckel en Klaus Heeke van het Duitse advocatenkantoor Beiten Burkhardt zich vooral bezig met vragen over tijdelijke arbeidscontracten en het ontslaan van personeel. “In moeilijke tijden is het absoluut noodzakelijk om je op tijd bezig te houden met arbeidsrechtelijke vragen”, aldus Heeke.

“Naast deze personeels- en juridisch gerelateerde accenten biedt het seminarprogramma van het eerste halfjaar 2009 echter ook de gebruikelijke thema’s als netwerken, taal en cultuurverschillen”, zegt Komorowski. Zo organiseert de Handelskamer ‘Conflictcommunicatie en onderhandelingen met Duitsers’ op 16 april 2009 in Den Haag. “Een bijzonder aanbod hebben wij op 12 mei 2009 in Venlo, wanneer Nederlandse en Duitse deelnemers elkaar bij het thema ‘Netwerken’ ontmoeten”, meent Komorowski.

Het programma is vooral afgestemd op kleine en middelgrote bedrijven. Dat de seminars voldoen aan de behoeftes van deze ondernemingen, heeft de positieve response uit het jaar 2008 laten zien. Bijna 400 deelnemers lieten zich in het afgelopen jaar door de DNHK scholen. De prijs voor een dagseminar bedraagt 349 euro, seminars van een halve dag kosten 199 euro en korte seminars 99 euro. DNHK-leden ontvangen exclusief 20 procent korting op de deelnamekosten, korte seminars zijn voor hen gratis.

Het DNHK-seminarprogramma is te vinden op de website www.dnhk.org in de rubriek “Seminars”.
Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer, Marlies Komorowski, Tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail: m.komorowski@dnhk.org.


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share