Professioneel communiceren met Duitse zakenrelaties

Professioneel communiceren met Duitse zakenrelaties van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  13-11-2008

Omdat het tegenwoordig van groot belang is om goed te kunnen communiceren met Duitse zakenpartners organiseert de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) het seminar “Zakelijk Duits” vanaf woensdag 14 t/m vrijdag 16 januari 2009 in Den Haag. Partner hierbij is het taleninstituut Horizon Interlingua.

“Om succesvol zaken met Duitsers te kunnen doen is het een groot pluspunt om goed in het Duits te kunnen communiceren”, zegt Marlies Komorowski van de DNHK. Na afloop van deze training communiceren de deelnemers effectief en zelfverzekerd met hun Duitstalige klanten, leveranciers en collega’s. Ze verbeteren hun spreek- en schrijfvaardigheid in hun zakelijke contacten. De deelnemers zijn dan goed in staat om zowel zakelijke als sociale (telefoon)gesprekken en besprekingen te voeren, uiteenlopende vragen te stellen en te beantwoorden. Ze raken bekend met zakelijke cultuurverschillen en omgangsvormen. Tijdens de training krijgen ze feedback van de trainer op hun uitspraak en formeel/informeel taalgebruik, vocabulaire en het gebruik van grammaticale structuren. Dit gebeurt aan de hand van onder andere praktijkgerelateerde rollenspelen. Bovendien is er een stadsrondleiding door Den Haag in het Duits met een aansluitend diner gepland.

Deze training is gericht op managers en medewerkers van organisaties die op zakelijk niveau contact met Duitstalige klanten of collega’s onderhouden. Deelnemers moeten al basiskennis van het Duits door hun opleiding en/of werkervaring hebben. Er worden maximaal 10 deelnemers toegelaten.

De deelnamekosten zijn 1295,- euro (excl. BTW, incl. reader, eten/drinken overdag, stadsrondleiding, een diner) of 1595,- euro (excl. BTW, incl. reader, eten/drinken overdag, stadsrondleiding, een diner en twee overnachtingen met ontbijt, transfer). Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent.
Contact: Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org, www.dnhk.org/seminars


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share