Seminar over personeel vinden en aanstellen in Duitsland

Seminar over personeel vinden en aanstellen in Duitsland van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  02-04-2009

Advies bij het zoeken en aannemen van personeel in Duitsland krijgen Nederlandse bedrijven tijdens het seminar “Personeel vinden en aanstellen in Duitsland” van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK). De training vindt plaats op dinsdag 28 april 2009, 13.00-17.30 uur, in de KvK Midden-Nederland in Utrecht.

“Met name in zware tijden is het belangrijk om het juiste personeel in Duitsland in dienst te hebben”, zegt Christian Pick, hoofd van de DNHK-afdeling P&O en één van de docenten tijdens het seminar. “Maar de verschillen tussen de sollicitatie- en selectiemethodes op de Nederlandse en de Duitse arbeidsmarkt worden vaak onderschat. Een goede voorbereiding van de kant van de Nederlandse werkgever is daarom cruciaal.”

Het seminar geeft antwoord op alle vragen rondom het thema zoeken en aannemen van personeel in Duitsland en de correcte afwikkeling van de salarisadministratie. De deelnemers krijgen praktische tips voor het schrijven van personeelsadvertenties, de beoordeling van Duitse sollicitatiedocumenten en het voeren van sollicitatiegesprekken met Duitsers. Daarnaast geeft de bijeenkomst informatie over arbeids-, sociaal- en fiscaalrechtelijke aspecten, die voor het aannemen, het contract en de salarisadministratie van belang zijn.

Deze training is geschikt voor Nederlandse ondernemers en managers die in Duitsland op zoek zijn naar goed personeel of reeds medewerkers in Duitsland in dienst hebben genomen. In het bijzonder is het seminar geschikt voor medewerkers van human resources-afdelingen. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

De deelnamekosten zijn 199,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent.

Contact: Marlies Komorowski, tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail m.komorowski(at)dnhk.org. De aanmelding is ook online mogelijk via de website www.dnhk.org in de rubriek “Seminars”.


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share