Succesvol een handelsvertegenwoordiging in Duitsland starten

Succesvol een handelsvertegenwoordiging in Duitsland starten van Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

Door: Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)  05-11-2008

Om succesvol zaken te kunnen doen in Duitsland is het nuttig om samen te werken met iemand, die de locale markt goed kent. Een handelsvertegen-woordiging in Duitsland is hiervoor een goede optie. Het seminar “Handelsvertegenwoordiging in Duitsland” van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) op donderdag 20 november 2008, 14.30-17.00 uur, in Arnhem informeert over de juridische aspecten met betrekking tot handelsvertegenwoordigingen in Duitsland. Partner van het seminar is CMS Derks Star Busmann.

“Deze informatiebijeenkomst geeft de deelnemers belangrijke informatie omtrent de wettelijke voorwaarden van een handelsvertegenwoordiging in Duitsland”, zegt Friederike Juncker uit de rechtsafdeling van de DNHK en één van de docenten van het seminar. “De cursisten krijgen informatie over de verschillende mogelijkheden en de aspecten, waarmee bij het sluiten van een agentuurovereenkomst volgens de Duitse wetgeving rekening moet worden gehouden.” Tevens wordt er aandacht besteed aan afwijkingen ten opzichte van het Nederlandse recht op dit gebied en worden er praktische voorbeelden gegeven. Na de bijeenkomst is er tijdens een borrel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Deze workshop is bedoeld voor leden uit het management van het bedrijfsleven, die in Duitsland zaken willen doen en daarbij geïnteresseerd zijn in een handelsvertegenwoordiging of die al een vertegenwoordiging hebben gestart. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

De deelnamekosten zijn 199,- euro. Leden van de Nederlands-Duitse Handelskamer krijgen een korting van 20 procent.
Contact: Marlies Komorowski, tel. 070 3114 156, e-mail m.komorowski@dnhk.org, www.dnhk.org/seminars


Contact Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK)

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share