Effectieve content-beveiliging cruciaal bij toenemende digitalisering van Nederlandse overheid

Door: Surfcontrol  25-04-2006
Trefwoorden: Internet, Ict, Data Beveiliging

SurfControl beschermt 26.000 ambtenaren tegen risico’s van internetgebruik

Rotterdam, 25 april 2006 - SurfControl, plc (LSE: SRF), wereldwijd marktleider op het gebied van Internet Content Protection, kondigt vandaag aan dat ruim 26 000 ambtenaren in Nederland tegen risico’s verbonden aan internetgebruik worden beschermd door SurfControl oplossingen als SurfControl Web Filter.

De landelijke, regionale en lokale overheid maakt steeds meer gebruik van het Internet om een goede dienstverlening aan de burgers te bieden. Anderzijds worden overheden zich steeds meer bewust van de toenemende gevaren van Internet. Het gebruik van het web-, e-mail en Instant Messaging (IM) en P2P bestandsuitwisseling brengt ernstige risico’s met zich mee, met name op het gebied van wettelijke aansprakelijkheid, netwerkbronnen, beveiliging en productiviteit. Een effectieve Internet content-beveiliging binnen duidelijke beleidsregels is daarom ook voor overheidsinstellingen van cruciaal belang.
Alle informatie die via Internet wordt verstuurd, ontvangen en gelezen, brengt een risico met zich mee. Middelen en medewerkers kunnen worden blootgesteld aan spam, spyware, virussen en andere destructieve programma’s die via IM- en P2P-verkeer, Internet en e-mail worden uitgewisseld voor professioneel of privé-gebruik. Binnen dit spanningsveld tussen de verbetering van de elektronische overheid en de risico’s die aan internetgebruik zijn verbonden, biedt SurfControl complete Internet content-security oplossingen aan overheidsinstanties om een verantwoord en veilig internetgebruik te realiseren.
SurfControl Web Filter biedt vooruitstrevende rapporteringsfunctionaliteiten om het gebruik van het netwerk en de preventie van internetmisbruik te optimaliseren. De op-maat-gemaakte blokkering-functionaliteit verhoogt de prestaties van het netwerk en de productiviteit van medewerkers.

Meer veiligheid, opmerkelijke efficiëntie
SurfControl constateert bij overheden dan ook een duidelijke toename in de interesse voor haar content-security oplossingen om het Internet- en e-mailverkeer veiliger en daarbij ook sneller en efficiënter te laten verlopen.
Eén van die overheidsgebruikers is de gemeente Ridderkerk, die een eerder gebruikt filterproduct onlangs heeft vervangen door SurfControl Web Filter en E-mail Filter. “De SurfControl filteroplossingen bleken het best aan te sluiten bij onze wensen en specifieke eisen van onze gemeenteorganisatie”, aldus René Hoogendoorn, die als Coordinator Informatievoorziening bij de gemeente Ridderker verantwoordelijk is voor ICT-beleid. “In plaats van het zoeken op bestandskenmerken maken we nu gebruik van automatische content filtering op basis van de uitgebreide URL-categorielijst van SurfControl Web Filter. Met name Internet browsing is hierdoor enorm versneld en gebruiksvriendelijk geworden. Ook de monitoring van het Internet- en e-mailverkeer is aanzienlijk verbeterd.”
In tal van Nederlandse gemeenten en andere overheidsinstellingen zijn inmiddels meer dan 26.000 ambtenaren in hun dagelijkse werkzaamheden met SurfControl producten optimaal beschermd tegen de risico’s van Internet- en e-mailgebruik.
SurfControl toont haar Internet content-security oplossingen tijdens de vakbeurs Overheid & ICT van op de stand van haar partner WebLimits nr 01.F048 in de hal 1 van de Jaarbeurs Utrecht.

Trefwoorden: Beveiliging E-mailverkeer, Data Beveiliging, Ict, Ict-beleid, Internet, Internet Bescherming,

Contact Surfcontrol

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share