Meer klanten voor T-Mobile ondanks lagere dealervergoedingen

Door: T-mobile  09-11-2006
Trefwoorden: Telecom

T-Mobile Netherlands heeft het klantenbestand in het derde kwartaal van 2006 zien groeien tot 2.466.000. Ondanks lagere vergoedingen aan dealers en een verlaging van de toestelsubsidies steeg het totale aantal klanten met 85.000, van wie 24.000 abonnees en 61.000 prepaid gebruikers. De kosten voor verwerving van nieuwe klanten daalden naar gemiddeld 129,- euro tegenover 145, - euro een jaar geleden.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur T-Mobile Netherlands: 'Afgelopen zomer hebben wij aangekondigd dat wij de vergoedingen aan dealers en de subsidies op toestellen naar een gezonder niveau zouden terugbrengen. Ondanks deze lagere vergoedingen hebben wij de groei die is ingezet met de introductie van T-Mobile Flex kunnen volhouden. De EBITDA over de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt 118 miljoen euro tegenover 113 miljoen euro over dezelfde periode een jaar geleden. Dat is vooral het gevolg van de groei van het aantal klanten en het daarmee gestegen gebruik.'

Web 'n' Walk
In september 2005 introduceerde T-Mobile Web 'n' Walk, open Internet op je mobiele telefoon. Inmiddels hebben 49.000 klanten gekozen voor Web 'n' Walk. Het datagebruik voor bijvoorbeeld mobiel Internet en SMS blijft sterk stijgen en bedraagt in het derde kwartaal 19% van de gemiddelde omzet per gebruiker. In mei genereerden de Web 'n' Walk klanten 1 Terabyte (1.000 Gigabyte) aan datagebruik op het netwerk. Eind september was dit gestegen tot 2 Terabyte.

T-Mobile Thuis
In oktober 2006 opende T-Mobile de aanval op de vaste lijn met de introductie van de nieuwe dienst T-Mobile Thuis. Hiermee bellen klanten thuis mobiel automatisch tegen de lage vaste nettarieven. Door deze eenvoudige oplossing is er voor veel mensen geen reden meer om naast hun mobiele telefoon ook nog steeds de vaste telefoon thuis te gebruiken.
T-Mobile verwacht dat steeds meer mensen hierdoor thuis uitsluitend voor mobiel zullen kiezen.

Trefwoorden: Telecom

Contact T-mobile

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share