Verkiezing best schrijvende ambtenaar 2006

Door: Vcc Communications Group  27-11-2006
Trefwoorden: Wedstrijd, Schrijf, Ambtenaren

PersuitnodigingDe overheid schrijft stukken beter
verkiezing best schrijvende ambtenaar 2006

Den Haag, 27 november 2006 – Voor het tweede jaar op rij vindt op woensdag 29 november aanstaande in het Ministerie van VWS in Den Haag om 16.00 uur de feestelijke finale plaats van de verkiezing ‘De overheid schrijft stukken beter’ en zal één van de twaalf genomineerde ambtenaren de titel ‘Best schrijvende Ambtenaar 2006’ winnen.

Onder toeziend oog van een deskundige jury onder leiding van mevrouw Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere en voormalig minister van Economische Zaken, worden uit de categorieën ministerie, provincie en gemeente, drie winnaars gekozen. Vervolgens zal uit hun midden de ‘Best schrijvende ambtenaar 2006’ voortkomen. De prijs ‘De Gouden Veer’ zal worden uitgereikt door minister Nicolaï, Minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties.

De schrijfwedstrijd ‘De overheid schrijft stukken beter’ is een initiatief van advies- en trainingsbureau Schouten & Nelissen en wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met Adecco, Wegener huis-aan-huiskranten en Sdu Uitgevers. Verder heeft De andere overheid haar wimpel toegekend aan dit initiatief en heeft voor de ministeries het SG-beraad zich achter de wedstrijd geschaard. De Adviesgroep Communicatie Provincies en de Directie Communicatie van de VNG denken namens respectievelijk de provincies en de gemeenten mee.

De jury bestaat naast Annemarie Jorritsma uit ondermeer prof.dr. Carel Jansen, hoogleraar Bedrijfscommunicatie, Radboud Universiteit Nijmegen, de heer Erwin van Iersel, directeur Adecco Nederland, mevrouw Margreet de Vries, directeur van Stichting Lezen en Schrijven en Johannes de Geus, trainer en projectleider schriftelijke communicatie bij Schouten & Nelissen.

Het programma

16.00 inloop
16.15 opening door Johannes de Geus
16.25 de jury stelt zich voor en prof. Carel Jansen leest de beoordelingscriteria voor
16.35 presentatie van de twaalf stukken door brugklasleerlingen, gevolgd door jurycommentaar en reacties vanuit panel van experts
17.20 interview met Minister Nicolai over overheidscommunicatie
17.25 bekendmaking van de drie prijswinnaars door Annemarie Jorritsma
Esther van den Ende, winnares 2005 geeft de ‘Gouden Veer’ aan minister Nicolaï
17.30 uitreiking ‘Best schrijvende ambtenaar 2006’ door minister Nicolaï
17.35 Afsluiting en informele borrel

Lokatie Ministerie van VWS, Parnassusplein 5 Den Haag
Tijd 16.00 – 18.00 uur


Profiel Schouten & Nelissen
Schouten & Nelissen is al ruim 25 jaar een toonaangevend instituut, dat zich richt op de ontwikkeling van mensen en organisaties door training, opleiding, coaching, advies, implementatie en begeleiding. Gedragsverandering staat hierbij centraal. Schouten & Nelissen is gevestigd in Zaltbommel.
Schouten & Nelissen richt zich op de volgende gebieden: Persoonlijke Bekwaamheden, Schriftelijke Communicatie, Mondelinge Communicatie, Competentie- en Carrièremanagement, Organisatieontwikkeling, Verzuimpreventie en Reïntegratie, Medezeggenschap en Arbeidsvraagstukken, Commercie en Klantgerichtheid, Leiderschap en management en Kwaliteitsmanagement. Dit alles wordt ondersteund met praktische boeken van de eigen uitgeverij Thema.


Noot voor de redactie: Voor de overige wedstrijdinformatie verwijzen we u naar www.stukkenbeterschrijven.nl. Om u aan te melden voor de finale, kunt u contact opnemen met Edward Verhey, Communicatiemanager a.i. Schouten & Nelissen. tel.: 06 53 777 473, e-mail: edward@vcc-group.nl

Trefwoorden: Ambtenaren, Schrijf, Wedstrijd

Contact Vcc Communications Group

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share