VWA nodigt klagers uit voor gesprek

Door: Voedsel En Waren Autoriteit  16-06-2006
Trefwoorden: Retail, Horeca, Detailhandel

12 juni 2006 - nieuwsbericht - De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) nodigt de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) uit voor een gesprek over de controles op de verkoop van alcohol aan jongeren. Uit publicaties in de media blijkt dat hierover veel misverstanden zijn. De VWA hecht eraan deze zo spoedig mogelijk weg te nemen.

Bestuurlijke boete
Voor de meeste overtredingen van de drank- en horecawet kan de VWA per 1 maart 2005 een bestuurlijke boete opleggen. Bestuurlijk boetes bedragen € 900 of € 1800, afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Bij recidive wordt het bedrag verhoogd. Vanzelfsprekend vloeien inkomsten uit de bestuurlijke boetes terug in de schatkist en niet naar de VWA.

Controle
De VWA controleert op de verkoop van alcoholhoudende drank aan jongeren onder de 16; sterke drank aan jongeren onder de 18. Verkopers van alcohol dienen van jongeren de leeftijd vast te stellen. Als zij dit niet doen, zijn verkopers in overtreding. De VWA kondigt de controles meestal niet van tevoren aan. Sinds enkele jaren zijn er circa tachtig controleurs aan de slag. In 2005 hebben zij niet meer controles uitgevoerd dan de jaren ervoor.

Trefwoorden: Detailhandel, Drank- En Horecawet, Horeca, Retail

Contact Voedsel En Waren Autoriteit

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share