VWA opent haar deuren

Door: Voedsel En Waren Autoriteit  27-03-2006
Trefwoorden: Voedselveiligheid, Open Dagen

Op zaterdag 8 april houdt de Voedsel en Waren Autoriteit open huis.
Tussen 10 en 16 uur is iedereen welkom in de zes kantoren en laboratoria in het land.

De VWA ziet toe op veilig voedsel, veilige producten en gezonde dieren.
Wat wij doen, laten wij graag zien! U kunt van alles leren over veilig eten, spelen en leven. Hoe waken wij over de voedselveiligheid, veilige producten en dierenwelzijn? U kunt het zien, horen en beleven tijdens het open huis op 8 april.

De VWA werkt in het hele land. Daarom zijn er zes kantoren, verspreid over Nederland, in Amsterdam, Den Haag, Zwijndrecht, Eindhoven, Zutphen en Groningen. Ieder kantoor heeft zijn eigen specialiteit.

Amsterdam, Hoogte Kadijk 401
In de hoofdstad vertellen wij u alles over giftige stoffen op ons voedsel. Wilt u weten welke risico's u thuis loopt? Neem uw vaatdoekje of uw frituurvet mee: wij onderzoeken het ter plekke.
Maar wij doen meer. Graag informeren we u over wat we doen op diverse
terreinen: van vogelgriep en vis tot (vitamine) pillen en gemodificeerde ingrediënten; van fopspeen tot kermisattractie; van verantwoord drankgebruik tot het toezicht daarop. Tijdens deze open dag kunt u letterlijk een kijkje bij ons in de keuken nemen. We laten het graag allemaal aan u zien.
Ook kunt u het chemisch en microbiologisch laboratorium bezoeken.

Den Haag, Prinses Beatrixlaan 2
In Den Haag komen alle telefonische klachten uit het hele land binnen via het gratis telefoonnummer 0800-0488 van de Warenklachtenlijn. U kunt bekijken wat er met een melding gebeurt. Wanneer bijvoorbeeld de vogelgriep of de varkenspest uitbreekt, heeft de VWA het druk. We regelen alles dan vanuit ons crisiscentrum, dat zich ook op 8 april presenteert.

Zwijndrecht, Westelijke Parallelweg 4
In de laboratoria kunt u onder andere zien hoe de VWA speelgoed, ladders, gastoestellen en elektrische, huishoudelijke apparaten testen en onderzoeken.

Eindhoven, Veldmaarschalk Montgomerylaan 500 De regio Zuid coördineert het landelijk toezicht op voeding en gezondheid; daaronder valt bijvoorbeeld ook het terugdringen van obesitas. Daarnaast houden wij toezicht op de Drank- en Horecawet, bijvoorbeeld over de verkoop van alcohol aan jongeren en de Tabakswet, waaronder rookverboden vallen. Verder kijken wij ook naar bijzondere eet- en drinkwaren, zoals vitaminepreparaten.
We laten het u allemaal graag zien, in ons kantoor en in onze laboratoria.

Zutphen, De Stoven 22
Wat is vogelgriep? Hoe gaan wij om met dierenwelzijn? Waar kijken we naar als we voedsel onderzoeken?
We vertellen het u allemaal graag.

Groningen, Paterswoldseweg 1
In Groningen laten we zien hoe we waken over de veiligheid van bijvoorbeeld kinderspeelgoed, dierziektebestrijding, cosmetica en tatoeages. Maar we kijken ook naar de voedselveiligheid. Neem op 8 april uw frituurvet mee voor onderzoek. Ook testen wij deze dag uw ringen op metaalsoorten, zoals goud, zilver of nikkel.

Trefwoorden: Open Dagen, Voedselveiligheid

Contact Voedsel En Waren Autoriteit

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share