Sportieve wereldtoppers ambassadeurs van De Lotto

Sportieve wereldtoppers ambassadeurs van De Lotto van Winkelman En Van Hessen

Door: Winkelman En Van Hessen  27-02-2008
Trefwoorden: Topsport, Lotto Ambassadeur

In restaurant De Luytervelde in Eindhoven kwamen Yuri, Marleen en Hans Schraders, Algemeen Directeur van De Lotto, bijeen om de samenwerking officieel te bekrachtigen. Marleen is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen die op 8 augustus in Beijing van start gaan. Samen met haar estafette-zwemploeg is zij zeker een medaillekandidaat. ‘Ik ben echt een fan van De Lotto. Zij maken breedtesport en topsport voor iedereen toegankelijk. Als topsporter moet je intensief trainen en je mentaal goed voorbereiden, zeker als je een kans wilt maken op een medaille bij de Olympische Spelen. De Lotto zorgt voor de nodige financiële middelen.’

Terwijl hij met een schuin oog naar de ringen in de speeltuin keek zei Yuri: ‘Ik zet me graag in voor De Lotto, een organisatie die een belangrijke steunpilaar is voor de sport in Nederland. Het is gewoon een feit dat zonder bijdrage van De Lotto wij niet aan de Olympische Spelen kunnen deelnemen.’ De ringenspecialist bereidt zich momenteel voor op het EK turnen in Lausanne. ‘Ik hoop dat ik die wildcard krijg om mijn droom dit jaar in Beijing te kunnen waarmaken.’

Algemeen Directeur Hans Schraders van De Lotto is zichtbaar gelukkig met de twee topatleten die nu ook hun naam aan de kansspelorganisatie verbinden. Al jaren krijgt De Lotto steun van topsporters zoals Olympisch judokampioen Mark Huizinga, wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel en oud-schaatser Jochem Uytdehaage. Momenteel zetten naast Yuri en Marleen ook hockeyster Minke Booij en rolstoeltennister Esther Vergeer zich in voor De Lotto. ‘Sport is onlosmakelijk met De Lotto verbonden. Sinds 1961 ging er al 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport. Jaarlijks gaat er 18 tot 20 miljoen euro rechtstreeks naar de sportbonden. Dat Yuri en Marleen nu ook zichtbaar De Lotto steunen, is een geweldige voorzet voor een heel sportief jaar waarin ook nog eens het EK voetbal plaatsvindt. Wij willen de sport voor iedereen toegankelijk maken en Yuri en Marleen gaan ons daarbij helpen’, aldus Schraders.

- Einde bericht -Achtergrondinformatie:

Sergeant Yuri van Gelder is 8x Nederlands kampioen Ringenturnen en is vanaf 1997 ongeslagen. Tijdens de Worldcup wedstrijden in Glasgow, Stuttgart en Gent veroverde hij vorig jaar steeds de eerste plaats. Tijdens de World Cup in Stuttgart 2004 scoorde hij de hoogste waardering ooit door een Nederlandse gymnast behaald: 9.812 punten. Yuri werd drie jaar geleden gekozen tot sportman van het jaar.

Marleen Veldhuis begon haar zwemcarrière als waterpoloster en ging relatief laat competitief zwemmen. Zij verbeterde tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Berlijn (2007) het wereldrecord kortebaan op de 50 meter vrije slag tot 23,58. In datzelfde jaar werd Veldhuis gekozen tot sportvrouw van het jaar. In Shanghai (2006) verbeterde zij in de dames estafette 4x 100 meter vrije slag het wereldrecord met ruim een seconde (3.33,32). Hiermee werden ze wereldkampioen.

Trefwoorden: Lotto Ambassadeur, Topsport,

Contact Winkelman En Van Hessen

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share