Hyundai officiële sponsor Sparta Rotterdam

Door: Greenib Car  16-05-2006
Trefwoorden: Communicatie, Sportsponsoring

Hyundai blijft ook na het WK in Duitsland uiterst actief in de voetbalsport. Het succesvolle Koreaanse automerk heeft zich namelijk nu ook als autosponsor aan de gerenommeerde Rotterdamse eredivisieclub Sparta Rotterdam verbonden. Gisteren werd het contract, dat Hyundai-importeur Greenib Car bv. en Hyundai-dealer Automobielbedrijf Noteboom uit Rotterdam met Sparta Rotterdam afsloot tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Spido-schip ‘James Cook’, officieel bekrachtigd.

Hyundai levert vanaf komend voetbalseizoen auto’s aan de selectie, trainers en management van Sparta Rotterdam en is daarmee de officiële vervoerder van de Rotterdamse voetbalclub. Het sponsorcontract, dat gisteren door Henny van Dijk (CEO AutoBinck Holding) en Peter Bonthuis (algemeen directeur Sparta Rotterdam) samen met Sparta-trainer Wiljan Vloet en Hans Kwaad, de Managing Director van Hyundai-importeur Greenib Car bv. werd ondertekend, is afgesloten voor de duur van drie jaar. De Hyundai-modellen worden afgeleverd door Hyundai-dealer Automobielbedrijf Noteboom Rotterdam, dat is gevestigd aan de Kamerlingh Onnesweg 32 in Barendrecht.

Volgens Sparta-trainer Wiljan Vloet zijn vooral de nieuwe Hyundai Santa Fe, de Hyundai Tucson en de Hyundai Coupé populair bij zijn spelers. De oefenmeester zelf zal zich in de nieuwe Hyundai Santa Fe 2.7 V6 StyleVersion 4WD met automatische transmissie gaan verplaatsen. Volgens Vloet een ‘mooie, grote, veilige en zeer comfortabele auto’.

Hyundai, dat werd opgericht in 1967, is een van de snelst groeiende en meest succesvolle automerken van dit moment. In Nederland behoort Hyundai al jaren tot de tien bestverkopende automerken. Momenteel staat het merk op de achtste plaats in de verkoopranglijst.

Hyundai heeft een naam hoog te houden in de voetbalwereld. Sinds het jaar 2000 is Hyundai op een Official Partner van de FIFA en de UEFA. Het contract met de wereldvoetbalbond loopt tot 2014. Twee seizoenen geleden was Hyundai-importeur Greenib Car bv. hoofdsponsor van NAC uit Breda.

Sparta Rotterdam is een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. De Rotterdamse club, ook wel de ‘Oude Dame’ genoemd, werd opgericht op 1 april 1888. De club werd zes maal Nederlands kampioen en won drie maal de KNVB-beker.

Trefwoorden: Communicatie, Sportsponsoring

Contact Greenib Car

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share