Hyundai presenteert Arnejs concept car in Parijs

Door: Greenib Car  06-09-2006

Hyundai presenteert eind september tijdens de Autosalon van Parijs de Hyundai Arnejs concept car. Dit studiemodel is de voorbode van de nieuwe C-segment auto die Hyundai begin volgend jaar speciaal voor de Europese markt zal introduceren.

De Hyundai Arnejs concept car – door de ontwerpchef Thomas Bürkle vernoemd naar een elegante en onderscheidende Italiaanse kwaliteitswijn – geeft een goed beeld van de productieauto die door het Europese Hyundai Research & Development Center in Rüsselsheim onder de codenaam FD wordt ontwikkeld. Deze productieauto, die volop de strijd zal aangaan met de gevestigde orde in dit segment, wordt begin volgend jaar in Nederland geïntroduceerd.

De definitieve naam van dit model is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de nieuwe C-segmentauto van Hyundai in verschillende carrosserievormen op de markt zal komen. De auto wordt als een strak gelijnde vijfdeurs hatchback én als stationwagen geïntroduceerd. Later komt de auto ook als ruime MPV én als coupé cabriolet. Speciaal voor deze Europese modellen van Hyundai worden verschillende nieuwe benzine- en dieselmotoren ontwikkeld. Ook wordt gedacht aan een zeer sportieve versie.

Hyundai, in volume de zesde autofabrikant ter wereld, presenteert zich steeds nadrukkelijker als een vooruitstrevende autofabrikant met in toenemende mate aandacht voor Europees design én een uitstekende kwaliteit van de producten. Momenteel staat Hyundai op de derde plaats op de wereldranglijst van kwalitatief beste en betrouwbaarste automobielfabrikanten.

Hyundai Grandeur 2.2 CRDi VGT
Op de autosalon van Parijs zal Hyundai overigens niet alleen aandacht hebben voor het nieuwe C-segment studiemodel. Hyundai zet in de Lichtstad ook de nieuwe Grandeur 2.2 CRDi VGT en de facelift van de Hyundai Coupé in de schijnwerpers. De Hyundai Grandeur is de limousine van Hyundai. Vorig jaar werd de Hyundai Grandeur met een sterke 3.3 V6-motor in Nederland geïntroduceerd.

De Grandeur CRDi VGT is voorzien van een directe common rail injectie en een variabele turbo voor maximale prestaties. Deze dieselmotor levert 155 pk/114 Kw bij 4.000 toeren per minuut. De trekkracht bedraagt 343 Nm over een bijzonder breed toerengebied van 1.800 - 2.500 toeren per minuut. Doordat de Hyundai Grandeur ook nog eens voorzien is van een automatische vijf versnellingen transmissie, zal de Grandeur meer aandacht van de zakelijke markt voor zich opeisen. Het aandeel van Hyundai in de zakelijke markt nam dit jaar ondermeer door de komst van de dieselmotoren (mét desgewenst een automatische transmissie) in vooral de Santa Fe, de Sonata en Tucson met 33 procent toe.

Facelift Hyundai Coupé
Een ander paradepaardje van Hyundai die in Parijs wordt getoond is de facelift van de Hyundai Coupé. De sportieve Hyundai Coupé ziet er meer gelikt en gestroomlijnd uit dan zijn voorganger. Niet alleen interieur, front, achterzijde en lampenunits zijn fors aangepakt, ook het interieur is opgefrist.

De motoren in de Hyundai Coupé hebben net iets meer vermogen dan in de vorige versies. De 2.0i CVVT (topsnelheid 208 km/u acceleratie 0-100 km/u 9.1 sec.) heeft 143 pk/105 kW bij 6.000 toeren per minuut met een koppel van 186 Nm bij 4.500 toeren per minuut. De 2.7 V6-motor (topsnelheid 220 km/u en een acceleratie 0-100 km/u van 8.2 sec.) levert 167 pk/121 kW bij 6.000 toeren per minuut. De trekkracht bedraagt 245 Nm bij 4.000 toeren per minuut.

De sportieve en zeer complete Hyundai Coupé 2.0i CVVT DynamicVersion met een handgeschakelde vijf versnellingen transmissie is verkrijgbaar voor € 26.995,-. De Hyundai Coupé 2.7i V6 StyleVersion, die leverbaar is met een handgeschakelde zesbak, of een automatische vier versnellingen transmissie, kost € 30.995,-.


Contact Greenib Car

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share