Hyundai Santa Fe blikvanger in Detroit

Door: Greenib Car  10-01-2006
Trefwoorden: Mobiliteit

Hyundai heeft met de nieuwe Santa Fe opnieuw een succesnummer in het programma. De geheel nieuwe SUV van Hyundai is groter, ruimer, luxueuzer én comfortabeler dan zijn voorganger. Bovendien is het nieuwe model zeer concurrerend geprijsd: vanaf € 31.795 voor de 2.7i V6 ActiveVersion 2WD.

De nieuwe Santa Fe is dé blikvanger van Hyundai op de North American International Auto Show, die van 9 t/m 22 januari 2006 plaatsvindt in Detroit. Nog voor de Europese première op de Salon van Genève (1 maart) kan de nieuwe Hyundai Santa Fe al bij de Nederlandse dealers worden bewonderd.

Hyundai verraste de autowereld in 2000 met de eerste echte Sports Utility Vehicle. De Hyundai Santa Fe werd direct door het publiek in de armen gesloten omdat de auto het comfort van een luxe middenklasser combineert met de flexibiliteit van een MPV én de uitstraling van een stoere terreinauto.

De afgelopen jaren werden wereldwijd in totaal meer dan 1.1 miljoen exemplaren van deze dynamische Hyundai verkocht. In Nederland werd de Santa Fe meteen de bestverkochte SUV van Nederland met – tot nu toe – ruim 7.000 verkochte exemplaren. Deze positie is recentelijk overgenomen door de uiterst succesvolle Hyundai Tucson.

Hyundai verwacht dat de nieuwe Santa Fe een daverend succes wordt. De Santa Fe bezit een groot aantal unieke eigenschappen. De sterkste punten van de Hyundai Santa Fe zijn onder meer het aansprekende Europese design van de auto, het comfort, het gebruiksgemak door onder meer de optionele derde zitrij, de motorisering én de ruime beschikbaarheid van 2WD-varianten. Verder is de Santa Fe zeer concurrerend geprijsd. Een ander voordeel is de mogelijkheid dat de uitvoering met een dieselmotor aan een automatische transmissie wordt gekoppeld.

Het is opvallend dat de nieuwe Santa Fe duidelijk herkenbaar is als een Hyundai van de nieuwe generatie, zoals de Tucson, de Sonata en de Grandeur. Hyundai speelt door middel van de vormgeving in op de wensen van de kritische Europese consument. Dat doet Hyundai ook door naast de Santa Fe met een soepele 2.7i V6 benzinemotor, een sterke 2.2 CRDi VGT dieselmotor aan te bieden. Het zal de Europeaan verder aanspreken dat het model zowel met 2WD als met 4WD leverbaar is, met een handgeschakelde of met een automatische transmissie én als vijf- of als zevenpersoons SUV. Het belangrijkste voordeel van de optionele derde zitrij is dat deze eenvoudig in twee delen onder de laadvloer kan worden weggeklapt, waardoor een volledig vlakke laadvloer ontstaat.

Ruimer, eleganter en geraffineerder
De Hyundai Santa Fe is groter, ruimer, sportiever, luxueuzer én comfortabeler dan z’n voorganger. Het nieuwe model heeft een wielbasis van 270 centimeter, dat is 8 centimeter meer dan zijn voorganger. De lengte is met 17,5 centimeter toegenomen. Het model is 5,5 centimeter breder en 6 centimeter hoger. Door de toegenomen afmetingen is het interieur nu aanzienlijk ruimer. Niet alleen zijn de hoofd- en beenruime toegenomen, de nieuwe Santa Fe is nu ook leverbaar met een derde zitrij, waarmee de nieuwe Hyundai plaats biedt aan zeven personen.

Speciale site
Hyundai heeft een speciale site op het internet geopend: http://www.santafe.nl. Hyundai wil het publiek door middel van deze site informeren over dit nieuwe model. Naast informatie over prijzen, motoren, specificaties en uitrustingsniveau’s zijn er verschillende foto’s, wallpapers en screensavers te downloaden. De consument kan binnenkort op deze site ook brochures aanvragen.

Trefwoorden: Mobiliteit

Contact Greenib Car

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share