Initiatief Hyundai levert lagere bijtelling op

Door: Greenib Car  07-02-2006
Trefwoorden: Belasting, Bijtelling

Bent u als werknemer met een auto van de zaak ook zo geschrokken van uw nieuwe loonstrookje? Vanaf dit jaar wordt de bijtelling voor het privé-gebruik van uw auto verrekend met uw salaris. Dit scheelt vaak enkele honderden euro’s per maand. Hyundai heeft daarom het initiatief genomen om consumenten voor te lichten hoe ze het beste op hun bijtelling kunnen besparen. Kijk daarom snel op www.bespaaropbijtelling.nl om te zien hoe je per maand geld kunt overhouden.

De site www.bespaaropbijtelling.nl is een consumentensite, waarvan Hyundai de initiator is. Via deze site kunnen klanten op een eenvoudige manier uitrekenen hoe ze aanzienlijk op hun bijtelling voor het privé-gebruik van hun auto van de zaak kunnen besparen.

De grootste winst kan worden behaald als er gekozen wordt voor een lease-auto met een lage cataloguswaarde. Deze cataloguswaarde van de auto bepaalt immers de bijtelling. En dat is goed nieuws voor Hyundai, dat voor minder geld dan de concurrentie auto’s aanbiedt die toch minstens zo compleet en comfortabel zijn.

Op www.bespaaropbijtelling.nl staan bovendien enkele nuttige tips. Niet iedereen met een auto van de zaak hoeft immers 22 procent van de nieuwwaarde van de auto bij zijn inkomen op te tellen. Als er bijvoorbeeld op frequente basis twee of meer werknemers gebruikmaken van één bestelauto, dan kan de bijtelling worden afgekocht voor slechts € 300 per jaar.

Ook hoeft geen bijtelling te worden betaald als de bestelauto na het gebruik op het afgesloten terrein van de werkgever achterblijft, of als er met de werkgever is afgesproken dat de bestelauto niet voor privé-doeleinden mag worden gebruikt. Als de bestelauto alleen met een bestuurdersstoel is uitgerust, hoeft ook geen extra belasting te worden betaald. En wie zorgvuldig een rittenadministratie bijhoudt en privé niet meer dan 500 kilometer per jaar met de auto van de zaak rijdt, wordt ook vrijgesteld van het betalen van bijtelling. Vanzelfsprekend moeten deze werknemers dit allemaal wel kunnen aantonen. Raadpleeg daarom altijd de site van de Belastingdienst.

Trefwoorden: Belasting, Bijtelling

Contact Greenib Car

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share