Ivana brengt innovatieve viersnijder hamerboren op de markt

Ivana brengt innovatieve viersnijder hamerboren op de markt van Ivana

Door: Ivana  03-04-2008
Trefwoorden: Bouwmaterialen, Aannemers, Afbouw

De CROSS serie, die vanaf 1 april beschikbaar is, bestaat uit een uitgebreide range viersnijders in het SDS+ en SDS Max segment hamerboren voor natuursteen en gewapend beton. Het is Ivana nu gelukt om de boren ook in de moeilijkere, kleinere diamaters (5-14 mm doorsnede) te laten fabriceren. Het unieke ontwerp en het materiaal vormen samen – letterlijk – de sterke kant van de CROSS boor.

Duurzaamheid
De volhardmetaal gepatenteerde kop met zijn vier snijvlakken bestaat uit één hardmetaal plaat, de zogenaamde monobloc. In dit solide ontwerp is de boorkop op vier plaatsen in de behuizing geborgd. Dit leidt tot een langere levensduur, tot wel 50%.

Vier is beter dan twee
De boorkop maakt optimaal gebruik van de symmetrie van de vier snijvlakken. Voltreffers in betonwapening en het eventueel zijdelings raken van de wapening geeft geen problemen meer. Bijkomend voordeel van de SDS CROSS+ hamerboren is dat deze extreem trillingsarm zijn. Enerzijds doordat de belasting perfect verdeeld is over de volhardmetalen boorkop, anderzijds vanwege een optimale afvoer van het boormeel via de 4 spiralen.
Het resultaat: tot wel 50% langere standtijd vergeleken met traditionele hamerboren, een hoog gebruikscomfort en maatvaste zuivere ronde gaten tijdens de volledige levensduur.

Technische details
De CROSS hamerboren van Ivana zijn beschikbaar in verschillende lengtes en diameters. De CROSS serie is verkrijgbaar in alle Ivana vestigingen in Nederland en België.

Trefwoorden: Aannemers, Afbouw, Boren, Bouwmaterialen, Hamerboren, Installateurs