IP66 behuizing voor nieuwe generatie Danfoss VLT frequentieomvormers

IP66 behuizing voor nieuwe generatie Danfoss VLT frequentieomvormers van Danfoss Vlt Drives

Door: Danfoss Vlt Drives  28-03-2007
Trefwoorden: Drive, Danfoss, Frequentieomvormer

Het unieke koelconcept van de nieuwe VLT® frequentieomvormers zorgt er voor dat de buitenlucht niet in contact komt met de elektronica van de omvormer in de volledig gesloten behuizing. Op die manier biedt de IP66 uitvoering de grootst mogelijk bescherming tegen vocht, vuil en andere schadelijke invloeden van buitenaf zonder dat de omvormer in een speciale kast of extra behuizing geplaatst moet worden. Dat maakt het in veel gevallen mogelijk de omvormer zonder extra voorzieningen dicht bij de motor te plaatsen.

Dat kwaliteit en betrouwbaarheid - de belangrijkste eigenschappen van de Danfoss VLT® frequentieomvormers - tot in de kleinste details worden uitgewerkt blijkt ook in dit geval weer. De IP66 omvormers zijn niet alleen standaard voorzien van rvs schroeven en van een beschermende coating die reiniging van de apparaten met agressieve reinigingsmiddelen mogelijk maken. Het is zelfs mogelijk de omvormers als optie te laten voorzien van een waterdichte USB-aansluiting.

Vanzelfsprekend biedt ook de IP66 uitvoering de mogelijkheid de omvormer als optie te voorzien van een ingebouwde werkschakelaar. De IP66 beschermingsgraad blijft daarbij natuurlijk gehandhaafd.

Trefwoorden: Danfoss, Drive, Frequentieomvormer, Ip66, Vlt