VLT Micro Drive - Samengebalde kwaliteit

VLT Micro Drive - Samengebalde kwaliteit van Danfoss Vlt Drives

Door: Danfoss Vlt Drives  12-02-2007
Trefwoorden: Drive, Compact, Oem

De VLT Micro Drive is, als onderdeel van de nieuwe VLT generatie frequentieomvormers van Danfoss, afgeleid van de VLT AutomationDrive. Maar waar low-power omvormers vaak een goedkoop afgietsel zijn van hun grotere broers, beschikt de VLT Micro Drive juist wel over de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit van de andere VLT frequentieomvormers. Wij noemen dat in het geval van de VLT Micro Drive samengebalde kwaliteit. Kwaliteit die het mogelijk maakt deze nieuwe omvormer - tegen een bijzonder concurrerende prijs - voor vrijwel elke toepassing in te zetten.

De 1- en 3-fasen uitvoeringen van de VLT Micro Drive zijn leverbaar in het vermogensbereik van 0,18 tot 7,5 kW en de VLT Micro Drive beschikt over een groot aantal krachtige functies die ook terug te vinden zijn in de andere omvormers die deel uitmaken van de nieuwe VLT generatie van Danfoss. Het resultaat is een bijzonder betrouwbare frequentieomvormer die ondanks zijn uitgebreide functionaliteit en mede dankzij een groot en duidelijk LCD bedieningspaneel - dat tijdens bedrijf kan worden afgenomen om bijvoorbeeld instellingen te kopiëren van de ene naar de andere omvormer - bijzonder eenvoudig is te installeren en in gebruikt te nemen.

Ondanks zijn geringe afmetingen - de kleinste uitvoering meet slechts 150x70x148 mm - is de VLT Micro Drive een bijzonder complete frequentieomvormer. Ingebouwde RFI-filters, een RS485 interface met FC-bus en Modbus RTU communicatie, een Smart Logic Controller functie, verschillende analoge en digitale in- en uitgangen, Automatische Motor Aanpassing en Automatische Energie Optimalisatie vormen slechts het topje van de ijsberg.

Dankzij een efficiëntie van 98% en een uitgekiend koelsysteem in combinatie met een innovatief ontwerp van het koellichaam is de VLT Micro Drive te gebruiken bij omgevingstemperaturen tot 50°C. Samen met de geringe afmetingen zorgt het feit dat de omvormers zij-aan-zij gemonteerd kunnen worden er voor dat de VLT Micro Drive bijzonder weinig ruimte in beslag neemt. De electronica in de VLT Micro Drive is standaard voorzien van coating wat de bedrijfzekerheid vergroot en de levensduur verlengt.

De VLT Micro Drive is ontwikkeld voor zowel eindgebruikers als OEM-toepassingen. De geringe afmetingen en het gemak waarmee de omvormer wordt aangesloten en ingesteld zorgen al meteen bij het installeren voor kostenbesparing. Daarna maken de hoge efficiëntie en de betrouwbaarheid van de VLT Micro Drive dat de omvormer zichzelf binnen de kortste keren terugverdient.

Trefwoorden: Compact, Danfoss, Drive, Frequentieomvormer, Low-power, Oem, Toerenregeling, Vlt,