Koninklijke Distilleerderij M. Dirkzwager B.V. te Schiedam, neemt drinks & food Vertriebs GmbH over

Door: Distilleerderij M. Dirkzwager  25-08-2006

Koninklijke Distilleerderij M. Dirkzwager B.V. te Schiedam (producent van o.a. de merken FLORYN en VAN GOGH) neemt met ingang van 1 oktober 2006 het Duitse drinks & food Vertriebs GmbH over

Schiedam, 24 augustus 2006. Nadat het in financiële problemen geraakte drinks & food Vertriebs GmbH te Berlijn - behorende tot de vier grootste ondernemingen op zijn gebied in Duitsland - op 30 mei jl. voorlopige surséance van betaling had aangevraagd, meldden zich talloze potentiële kopers voor zowel de onderneming in zijn totaal als voor enkele van de door haar geproduceerde merken. Thans deelt President-Directeur P.L. Batenburg van Koninklijke Distilleerderij M. Dirkzwager B.V. mede, dat het de onderneming op 22 augustus jl. is gelukt met de curator overeenstemming te bereiken over de overname en voortzetting van drinks & food Vertriebs GmbH alsmede Fläminger Spirituosen GmbH. De definitieve koopovereenkomst zal per 1 oktober 2006 worden ondertekend, waarbij 126 personeelsleden mede zullen worden overgenomen.

Dirkzwager - gevestigd in 1879 - is in het bijzonder in de laatste 25 jaar uitgegroeid tot een onderneming met meer dan 1.700 werknemers. Onder de door deze onderneming, die vorig jaar het predikaat Koninklijk ontving, gevoerde merken bevinden zich - naast het typisch Hollandse gedistilleerd - een range van Wodka's (onder andere VAN GOGH), talrijke wijnen en internationaal bekende assortimenten gedistilleerd producten. In Nederland vindt eigen productie plaats in vier distilleerderijen.

In september 2005 besloten beide ondernemingen reeds tot samenwerking in een joint-venture: drinks & food International GmbH. Vanaf dat moment werd door beide partijen hard gewerkt aan het verstevigen van de afzet op de Europese markt. Thans neemt deze samenwerking nieuwe vormen aan. Dirkzwager zal nu samen met haar nieuwe dochteronderneming drinks & food Vertriebs GmbH vanuit Zahna (Sachsen-Anhalt) de Duitse en Europese markt bewerken.

drinks & food Vertriebs GmbH, dat zich ook de laatste jaren sterk op de handel in merken heeft geconcentreerd, zal zich hier in de toekomst nog nadrukkelijker mee bezig houden. Het aandeel handelsmerken dient in dit kader maximaal 50% van de totale omzet bedragen. In verband hiermede zullen met name Fläminger Jagd, Feiner alter Asmussen, Alter Senator en de internationale merken Yeni Raki en Parliament Vodka extra onder de aandacht worden gebracht.

De tot drinks & food Vertriebs GmbH behorende dochterondernemingen Tarpan Fabryka Likiérow (Polen), drinks & food Vertriebs GmbH (Oostenrijk) en drinks & food Impex srl., Timisoara (Roemenië) zullen ook in de toekomst de verkoop van het assortiment in hun eigen regio blijven stimuleren.

Tarpan Fabryka Likiérow produceert in Szczytno een breed scala gedistilleerd onder de topmerknamen Tarpan en Dworek Vodka. Analoog aan de Duitse productie kan de Poolse klant uit een veelzijdig aanbod vruchten- en creamlikeuren, koffielikeuren en advocaat kiezen. Het assortiment van drinks & food sluit op deze manier prima aan op de zich steeds verder over Oost Europa uitbreidende handel.


Contact Distilleerderij M. Dirkzwager

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share