FC Groningen positief over CO2 voor hoofdveld

FC Groningen positief over CO2 voor hoofdveld van Linde Gas Benelux

Door: Linde Gas Benelux  20-06-2008
Trefwoorden: Co2

Coach Ron Jans laat zich voor het eerst uit over de resultaten, in een interview met het tijdschrift Flow. De proef met CO2 begon eind december en is een wereldprimeur waar internationaal patent op is aangevraagd. Van het hoofdveld is 1.800 m2 in behandeling genomen. Het groeiresultaat van het gras lag hoger dan 0,5 mm/uur. FC Groningen heeft een paar jaar geleden, bij de verhuizing naar hun nieuwe stadion nog overwogen om kunstgras te nemen. De spelers en de coach zagen dat al meteen niet zitten. In de woorden van Ron Jans: ‘De geur van pas gemaaid kunstgras, daar heb ik niks mee.’

CO2 is een broeikasgas, waar de industrie graag minder van wil uitstoten. Door het aan het gras te geven, komt het niet in de atmosfeer. Linde Gas is in de Benelux is marktleider in het verzamelen, reinigen en distribueren van CO2, onder andere voor de glastuinbouw. Ook daar wordt het “opgegeten” door planten. In Groningen werken ze dan ook met Linde Gas. Voor dit bedrijf betekent de positieve afloop van de proef, dat zich een nieuwe markt opent.

Het complete artikel is na te lezen in het magazine Flow. Flow is het enige magazine over gassen en bedrijfsprocessen, en wordt uitgegeven door Linde Gas Benelux, dat zowel in Nederland als wereldwijd marktleider is in medicinale en technische gassen. Het magazine telt 32 pagina’s, is gratis, en vanaf vandaag te downloaden via http://www.lindegasbenelux.com/international/web/lg/nl/likelghlnl30.nsf/docbyalias/nieuws_flow .

Nadere informatie
Peter Krabbendam (innovatiemanager) en Felix Oudshoorn (account manager) van Linde Gas Benelux, tel.+31 (0)10 246 12 82
[email protected]
[email protected] 


NOOT VOOR DE PERS
bijlage: foto van CO2-project in Euroborg.
Deze is ook verkrijgbaar in hoge resolutie bij de afdeling Communicatie van Linde Gas:
[email protected]

Trefwoorden: Co2